Unidas Podemos impulsa una iniciativa per endurir les penes per maltractament animal La formació ha presentat una PNL amb els socis per instar al Govern de l'Estat a endurir les penes i que els animals deixin de ser considerats objectes

Unidas Podemos ha impulsat aquesta setmana una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament per instar al Govern de l’Estat a endurir les penes per delictes de maltractament animal. Alejandro López, portaveu de la formació, ha explicat que “una societat que no tolera la crueltat animal és una societat més sana”. En concret, la formació demana modificar l’article 337 del Codi Penal i també el Codi Civil.

López ha explicat a més que “una societat avançada i moderna no pot permetre’s normalitzar el maltractament animal. Des de Unidas Podemos presentam aquesta iniciativa, que insta al Govern central a endurir les penes, a posar en marxa campanyes de conscienciació i a millorar la legislació referent als animals de companyia”.

La iniciativa, impulsada per Unidas Podemos i signada per la resta de partits del Pacte, busca “donar una nova redacció a tots aquells preceptes que afecten els animals amb la finalitat que es reculli la idea que els animals són éssers vius dotats de sensibilitat i que els de companyia són, a més, un tipus especial pel vincle d’afecte que els uneix a l’ésser humà”, segons especifica textualment la PNL.

Per altra banda, la iniciativa exposa la necessitat d’instar el Govern de les Illes Balears a coordinar-se amb la resta d’institucions de les Illes per dur a terme campanyes de conscienciació i xerrades informatives. També insta al Govern de l’Estat a modificar l’article 605 de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjudiciament Civil, perquè reculli la inembargabilitat dels animals de companyia, seguint la petició de la formació morada de considerar els animals com a éssers que senten i no com a simples objectes.

Els darrers mesos s’han succeït episodis de maltractament animal: casos com el del moix Grisito, colpejat fins a la mort, o el ca Timple, lligat i torturat també fins a la mort. Aquests episodis, menyspreables i immorals segons la formació morada, han estat denunciats a través de plataformes que han recollit milers de signatures. Unidas Podemos explica que els animals mereixen una vida allunyada del patiment, l’explotació i el maltractament, i que per això, “és prioritari avançar en la protecció dels seus drets”, com s’explica a la PNL.

El Govern de l’Estat ja va crear la primera Direcció General de Protecció Animals de la història, per iniciativa també de Podemos i des de la qual es vol liderar la creació d’una Llei de Benestar Animal i aconseguir l’abandonament zero, com a prioritat. Aquesta PNL respon a la voluntat de la formació d’implicar la resta de partits i societat sota un consens que Unidas Podemos considera de vital importància en una societat democràtica.

One Comment on “Unidas Podemos impulsa una iniciativa per endurir les penes per maltractament animal La formació ha presentat una PNL amb els socis per instar al Govern de l'Estat a endurir les penes i que els animals deixin de ser considerats objectes

  1. Tan de bo tiri endavant, però no sóc gens optimista. Què es pot esperar d’un Estat que com a “fiesta nacional” té la tortura d’uns mamífers desenvolupats?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.