Ciutadella ha estat el primer municipi de Balears en implantar RECICLOS

RECICLOS és el primer sistema de reciclatge digital que recompensa els ciutadans i ciutadanes de Ciutadella alhora que fomenta millores ambientals i socials en l’entorn de la ciutat.

Persegueix que les llaunes i bòtils de plàstic de begudes es reciclin cada vegada més i millor. I, gracies a això, fomenta el consum responsable entre els ciutadans, consciencia sobre l’acte del reciclatge i dona l’oportunitat de veure reflectits els esforços del reciclatge en una millora de l’entorn.

Funciona mitjançant una senzilla webapp (http://app.reciclos.com), amb la que els ciutadans poden registrar amb el seu mòbil les llaunes i bòtils de plàstic de begudes que reciclen i obtenen punts, que després es bescanvien per incentius de caràcter mediambiental o social del barri o comunitat de Ciutadella o per diferents productes o serveis sostenibles.

Participant a RECICLOS Ciutadella, tots els ciutadans i ciutadanes poden donar els RECICLOS obtinguts per reciclar llaunes i bòtils de plàstic de begudes al projecte de l’edició del Festival d’Street Art d’aquest any i contribuir a omplir de vida el centre de la ciutat. També podran invertir els RECICLOS en participacions per sortejos de premis sostenibles.

Perquè la campanya tengui l’èxit desitjat cal que com més persones hi participin millor. Per això Ecoembes, el Consell i l’Ajuntament conviden a tots els ciutadans a unir-s’hi. O si ja en formau part podeu convidar a més ciutadans i ciutadanes a través de la webapp i podreu guanyar 20 RECICLOS extra per invertir-los on més us agradi!

RECICLOS va començar a implantar-se el juny del 2019 a Catalunya. Aquest 2020 s’ha implantat a municipis d’altres regions com La Rioja i Menorca i seguirà expandint-se fins estar present en 7 comunitats autònomes. Es preveu que el 2021 RECICLOS estigui present en tot el territori nacional.

One Comment on “Ciutadella ha estat el primer municipi de Balears en implantar RECICLOS”  1. AMIC - Associació Mitjans Informació i Comunicació
  2. L’he començat a emprar. De moment he vist que, a part que només funciona amb el navegador Chrome, no accepta cap altra residu que les ampolles i llaunes de begudes. Oblideu-vos de les llaunes d’olives, tonyina o anxoves. Però tampoc accepta, tot i ser una beguda, les garrafes d’aigua. Veurem si resulta prou pràctic i atractiu o l’acabarem oblidant com tantes iniciatives ben intencionades que no tenen èxit. A Europa molt supermercats tenen màquines que llegeixen el codi de barres dels envasos i et retornen uns cèntims. Hi ha persones que recullen els envasos de les papereres o del terra i ells mateixos els porten als supermercats i es treuen alguna cosa en efectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *