Balears suma 336 nous casos en 24 hores i 2 defuncions A Menorca hi ha 4 persones ingressades a l’Hospital Mateu Orfila, cap a UCI. Altres 122 són al domicili ateses per part de primària.  

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui  7.045 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 336 més que ahir.  Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 6.940 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 6.093 corresponen a Mallorca, 186 a Menorca, 609 a Eivissa i 52 a Formentera.

D’altra banda, 4.496 persones s’han curat, 249 més que ahir. El Servei d’Epidemiologia ha notificat dues defuncions més per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 237 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 2.312 casos de COVID-19 actius, 85 més que ahir.

Dades del Servei de Salut

A dia d’avui, el Servei de Salut atén 5.254 persones per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, 292 reben atenció hospitalària (39 a l’UCI) i 4.962 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció superada.

A Mallorca hi ha 262 persones hospitalitzades (24 hospitalitzacions obeeixen a causes socials, no clíniques) i 33 d’aquests pacients es troben en unitats de cures intensives. A més, 4.361 persones són al domicili on reben atenció per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 4 persones ingressades a l’Hospital Mateu Orfila, cap a UCI. Altres 122 són al domicili ateses per part de primària.

A Eivissa són 26 les persones hospitalitzades (6 a UCI). A més, en aquesta illa hi ha 451 casos confirmats seguits al domicili per part dels seus centres de salut i a Formentera hi ha 28 més.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 423 en vigilància (349 a Mallorca, 2 a Menorca i 72 a les Pitiüses) i 155 amb el contagi actiu (134 a Mallorca, 1 a Menorca i 20 a les Pitiüses). En total, s’han notificat 477 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat han duit a terme 235.342 proves diagnòstiques. En total són 186.246

PCR, 10.849 tests ràpids d’anticossos i 38.247 serologies.

Quant a la situació a les residències de gent gran, en aquests moments  hi ha 24 usuaris actius corresponents tres residències de Mallorca, després que una usuària de Verge de l’Esperança morís a l’hospital on es trobava ingressada –el balanç de morts a residències de la 3º edat des que començà la pandèmia és de 92-. Així, avui hi ha 22 residents amb contagi actiu a Verge de l’Esperança, 1 a Seniors Montuïri i 1 a Sèniors Can Picafort.

Pel que fa als professionals, hi ha 32 treballadors positius actius a residències de Mallorca, 3 a Eivissa i 1 a Menorca.

A les residències per a persones amb discapacitat hi ha 2 professionals positius a Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.