Actes 8 Març

Casado acusa Sánchez de “negar la segona onada” del coronavirus i escudar-se en les autonomies: “No hi ha ningú al timó” El president del PP pregunta al govern espanyol com controlarà Torra si Catalunya aplica l'estat d'alarma

El líder del PP, Pablo Casado
ACN Barcelona .- El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dimarts el govern espanyol i el seu president, Pedro Sánchez, de “negar la segona onada” del coronavirus i d’escudar-se en les competències de les comunitats autònomes per fer front a la pandèmia de covid-19. “Ha vingut molt bronzejat a dir que la responsabilitat és de les autonomies”, ha criticat en una roda de premsa al Congrés en què ha sentenciat que “ara mateix Espanya no té ningú al timó”.
Casado ha comparegut després que Sánchez hagi ofert d’aplicar l’estat d’alarma per territoris amb el president autonòmic com a comandament únic i ha preguntat com pretén “controlar” que el president de la Generalitat, Quim Torra, “no vagi més enllà de les competències que necessita en matèria sanitària” si Catalunya aplica l’estat d’alarma.

L’oferiment del govern espanyol passa perquè les autonomies que ho necessiten puguin declarar l’estat d’alarma per contenir els rebrots. Sánchez ha dit que el govern espanyol està disposat a donar suport a les peticions dels presidents autonòmics i que almenys el PSOE i Unides Podem hi votarien a favor. També ha lamentat el “macabre” estat de les unitats de cures intensives (UCI) i els centres d’atenció primària (CAP) de l’Estat.

Casado ha expressat “preocupació” davant del que considera un “escapoliment” de l’executiu espanyol mentre “comença a haver-hi centenars de morts a la setmana” per covid-19. Per això, ha exigit a Sánchez que “exerceixi el mandat constitucional que té, que és governar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.