Armengol agraeix “la màxima col·laboració” dels ajuntaments de Mallorca per controlar l’avanç de la malaltia La presidenta fa una crida perquè totes les administracions i la ciutadania vagin tots a l’una per evitar situacions de risc

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit aquest dijous per videoconferència amb els ajuntaments de Mallorca per abordar temes relacionats amb el control de la pandèmia. Armengol ha demanat i agraït “la col·laboració i la lleialtat entre institucions” i ha valorat “la important tasca dels governs municipals”, com a institucions més properes a la ciutadania, a l’hora d’informar la població sobre les mesures sanitàries, amb l’objectiu de frenar la pandèmia i reduir contagis. En aquest sentit, ha demanat “la màxima implicació i col·laboració” de totes les administracions locals per difondre la normativa relacionada amb la COVID-19, vetllar perquè es compleixi i evitar situacions de risc. Armengol ha incidit en la importància de fer complir la norma que els grups familiars i socials no superin les 10 persones i es limitin els contactes als imprescindibles.

A la reunió hi han participat, a més dels batles i batlesses de l’illa, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de la FELIB, Antoni Salas. Per part del Govern, presencialment, hi han assistit el director general de Cooperació Local i Patrimoni, Francesc Miralles, la investigadora Margalida Frontera i el gerent de l’Ibassal, Rubén Castro.

Armengol ha informat els municipis de la necessitat que tota la població assumeixi la responsabilitat per contenir l’avanç de la malaltia, davant del creixement de casos i la segona onada que viuen les Illes Balears. De la mateixa manera, els ha exposat personalment les noves mesures de restricció que s’aprovaran mitjançant una resolució de la Conselleria de Salut i Consum per frenar els contagis.

També ha agraït la voluntat d’incrementar les tasques de desinfecció que es duen a terme arreu dels municipis, així com els esforços per augmentar les inspeccions per al compliment de les normatives establertes. La presidenta s’ha compromès a fer costat als consistoris en la recerca de solucions per millorar els efectius de seguretat dels ajuntaments.

Davant de la petició dels batles i batlesses, la presidenta s’ha compromès a millorar l’agilitat de la informació que s’envia als ajuntaments relativa als nous casos de COVID-19. Per altre costat, els ha exposat que el Govern, a través dels fons de cooperació local, invertirà 800.000 € per a l’augment de la neteja als centres de Primària.

La reunió de treball amb els ajuntaments s’ha dividit en tres blocs. En primer lloc, s’ha trobat amb els municipis d’Ariany, Banyalbufar, Búger, Campanet, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Estellencs, Fornalutx, Lloret, Llubí, Mancor, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Puigpunyent, Ses Salines, Sant Joan, Santa Eugènia, Selva, Sencelles, Sineu, Valldemossa i Vilafranca.

Acte seguit, s’ha reunit amb els ajuntaments d’Alaró, Algaida, Andratx, Artà, Binissalem, Bunyola, Campos, Capdepera, Esporles, Felanitx, Lloseta, Muro, Pollença, Sa Pobla, Santa Margalida, Santanyí, Sóller, Son Servera, Sant Llorenç, Santa Maria i Porreres.

Finalment, s’ha reunit amb els ajuntaments d’Alcúdia, Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor i Marratxí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.