BALEARS SUMA 525 CASOS DE COVID-19 EN 24 HORES S'han detectat 32 brots nous a la comunitat, 9 d'ells a Menorca, 20 a Mallorca i 3 a Eivissa

El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui  7.570 casos de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, 525 més que ahir.  Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 7.465 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 6.549 corresponen a Mallorca, 209 a Menorca, 652 a Eivissa i 55 a Formentera.

D’altra banda, 4.788 persones s’han curat, 292 més que ahir. El Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció més per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 237 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 2.545 casos de COVID-19 actius, 233 més que ahir.

Detecció precoç de casos nous

El Servei balear d’Epidemiologia, així mateix, d’acord amb la notificació setmanal que transmet al CCAES ha informat que la darrera setmana s’han detectat 32 brots nous a la comunitat. Dels 133 casos positius detectats de manera precoç, 62 es troben asimptomàtics mentre que 71 han manifestat símptomes (i d’aquests, cap d’ells ha requerit hospitalització). Altres 256 persones es troben en seguiment per ser considerats contactes estrets.

20 dels nous brots declarats aquesta setmana s’han localitzat a Mallorca. 9 a Menorca i 3 a l’illa d’Eivissa. 29 dels brots consten de menys de 10 positius, i 3 d’ells d’entre 10 i 20 persones (tots tres localitzats a l’illa de Menorca).  Dels nous brots, 30 corresponen a l’àmbit familiar/social, 1 al laboral i 1 mixt (laboral/familiar).

Així mateix, a més d’aquests 32, i detectats setmanes anteriors, queden altres 61 brots actius (93 en total). Des de començament de maig, l’equip de rastrejadors d’atenció primària del Centre Coordinador de COVID ha identificat 127 brots a la comunitat, ha localitzat 654 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 902 persones identificades com a contactes estrets.

 

Dades del Servei de Salut

A dia d’avui, el Servei de Salut atén 5.507 persones per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, 285 reben atenció hospitalària (41 a l’UCI) i 5.222 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció superada.

A Mallorca hi ha 255 persones hospitalitzades (22 hospitalitzacions obeeixen a causes socials, no clíniques) i 36 d’aquests pacients es troben en unitats de cures intensives. A més, 4.552 persones són al domicili on reben atenció per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 3 persones ingressades a l’Hospital Mateu Orfila, cap a UCI. Altres 145 són al domicili ateses per part de primària.

A Eivissa són 27 les persones hospitalitzades (5 a UCI). A més, en aquesta illa hi ha 496 casos confirmats seguits al domicili per part dels seus centres de salut i a Formentera hi ha 29 més.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 396 en vigilància (349 a Mallorca, 2 a Menorca i 45 a les Pitiüses) i 156 amb el contagi actiu (134 a Mallorca, 1 a Menorca i 21 a les Pitiüses). En total, s’han notificat 478 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat han duit a terme 239.877proves diagnòstiques. En total són 189.949 PCR, 10.852 tests ràpids d’anticossos i 39.076 serologies.

Quant a la situació a les residències de gent gran, en aquests moments  hi ha 25 usuaris actius corresponents quatre residències de Mallorca, Així, avui hi ha 22 residents amb contagi actiu a Verge de l’Esperança, 1 a Oasis, 1 a Seniors Montuïri i 1 a Sèniors Can Picafort.

Pel que fa als professionals, hi ha 38 treballadors positius actius a residències de Mallorca, 4 a Eivissa i 1 a Menorca.

A les residències per a persones amb discapacitat hi ha 2 professionals positius a Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.