Educació destina als ajuntaments 800 mil d’euros per la neteja dels centres d’infantil i primària de les Illes Balears L’actual pandèmia COVID-19 implica nous protocols d’higiene i neteja als centres educatius de les Balears

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca continua treballant en diferents línies de suport per poder atendre les necessitats extraordinàries de neteja dels centres educatius derivades de la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Per això, es destinaran uns 6 milions d’euros per atendre les necessitats extraordinàries de neteja dels més 400 centres de les Balears.

Cal recordar que l’actual pandèmia COVID-19 implica nous protocols d’higiene i neteja als centres educatius de les Illes Balears per tal de garantir la protecció i seguretat de l’alumnat, el professorat i els treballadors en els centres.

El passat 7 d’agost el Consell de Govern va aprovar destinar entorn a 6 milions d’euros per a les necessitats de neteja dels centres educatius dels quals la gestió d’aquest apartat depèn de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. Aquesta partida inclou l’increment del 20% per necessitats extraordinàries derivades de la COVID-19.

Línia d’ajudes als Ajuntaments per als centres d’infantil i primària

Amb l’objectiu d’arribar també als més de 200 centres d’infantil i primària, la neteja dels quals és de competència municipal, Educació destinarà una partida concreta de 800.000 euros adreçada als ajuntaments de les Illes perquè puguin gestionar aquestes tasques. La convocatòria d’ajuts es farà a través del Fons de Cooperació Local per a l’any 2021, per tal d’agilitar i facilitar-ne la tramitació, així com l’arribada de les ajudes als ajuntaments.

La quantia d’aquests ajuts als ajuntaments es determinarà en funció del nombre d’unitats dels centres i de les necessitats extraordinàries de neteja de cada municipi.

A l’actualitat la Conselleria fa feina en els tràmits perquè aquests ajuts arribin també als centres concertats de les Illes. En el cas d’aquests centres està previst incrementar el mòdul de funcionament de centres perquè puguin comprar els equips de protecció individual i reforçar el servei de neteja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.