Desmantellen una organització criminal que traficava drogues amb Miami i estava liderada per un DJ resident a Eivissa S'han detingut 21 persones a les Balears, Barcelona i Girona i s'han intervingut 46kg de droga

Dos agents de la Guàrdia Civil detenint un membre de la organització criminal que traficava drogues amb Miami. Imatge cedida el 28 d’agost de 2020
La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal internacional que traficava drogues entre les Illes Balears i Miami (Estats Units). La banda estava liderada per un DJ que residia a Eivissa i s’han fet 21 detencions repartides per la illa, Barcelona i Girona. Durant l’operatiu s’han fet registres a vuit domicilis i locals i s’ha intervingut una quantitat de droga considerable. La Guàrdia Civil ha trobat 8 kg de droga sintètica (ketamina i èxtasi), 38 kg de marihuana, 4.500 plantes repartides en 4 plantacions, 45.000 euros en efectiu i un vehicle que tenia doble fons per amagar la droga en el seu transport entre la península i Eivissa. També han comissat una escopeta amb la qual un dels detinguts va enfrontar-se a la policia.
Les investigacions de la banda van començar l’octubre de 2019, quan van detectar un grup que es dedicava al tràfic de droga internacional, ja que una part de les substàncies que es produïa sortia des de diferents punts de l’estat espanyol cap a la ciutat de Miami (Estats Units). Per fer-ho, utilitzaven ‘mules’.
Quan van identificar els responsables de les accions, es va crear un equip conjunt amb un agència policial dels Estats Unitas. Això va permetre la detenció de tres persones a Miami i la intervenció de 15 kg de MDMA en pastilles i 14 kg de ketamina líquida. En paral·lel, a Barcelona la Guàrdia Civil va detenir una persona amb 18 kg de MDMA i a Palma una altra amb 14,5 kg més. Tots ells exercien de ‘mules’ per l’organització.

Finalment, les investigacions policials van apuntar cap a un DJ que era també el líder de la banda criminal i distribuïa part del material, aprofitant els contactes que tenia dins del món musical. Arran de la pandèmia, la majoria de drogues que es subministraven eren en festes privades a Eivissa.

La benemèrita ha interceptat material per elaborar 120.000 comprimits de substàncies estupefaents i creu que fins a dia d’avui haurien comercialitzat més de 2 milions de dosis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.