El Govern Balear col·labora amb la candidatura “Menorca Talaiòtica” i el Premi Born de Teatre El Govern aportarà 200.000 euros per al projecte de declaració de la Menorca Talaiòtica patrimoni mundial i 10.000 euros per ajudar en l'organització del Premi Born d'escriptura teatral

El Govern, a través de la Delegació de la Presidència per a la Cultura, col·laborarà amb 200.000 euros en l’impuls de la candidatura Menorca Talaiòtica i amb 10.000 euros en l’organització del Premi Born de Teatre de Ciutadella.

El Consell de Govern ha aprovat avui, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, una subvenció directa per al Consell de Menorca, a través de la qual, entre d’altres, es cobriran despeses de difusió i divulgació, actuacions sobre els jaciments arqueològics que formen part de la candidatura i assessories del projecte Menorca Talaiòtica.

Aquest import ja està previst en el pressupost de la Comunitat Autònoma per a l’any 2020 i implica continuar donant suport econòmic a la candidatura, tal com ja s’ha fet els darrers dos anys.

La declaració de la cultura talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial per part de la UNESCO suposarà atorgar un valor afegit al patrimoni històric de l’illa i de les Illes Balears en el seu conjunt. Per tant, també contribuirà a garantir la seva protecció d’una manera més efectiva.

El Consell Insular de Menorca va iniciar els tràmits per declarar la cultura talaiòtica de l’illa com a patrimoni mundial l’any 2010. El 2013, va signar un conveni amb el Govern per tal de col·laborar en aquest projecte. Quatre anys més tard, el Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) va recomanar esmenar l’expedient, fet que va dur el Consell a dur a terme un programa d’investigació i a encarregar una sèrie de treballs específics per acompanyar la documentació oficial de la nominació.

Premi Born de Teatre

Pel que fa al Premi Born de Teatre, el Consell de Govern ha aprovat una subvenció directa de 10.000 euros destinada al Cercle Artístic de Ciutadella, que és l’entitat organitzadora d’aquest guardó, per tal de col·laborar en l’organització i l’impuls de la seva XLV edició.

Aquesta aportació respon a un compromís adoptat l’any 2016, quan la Comissió de Cultura del Parlament de les Illes Balears va aprovar una Proposició no de llei en la qual es demanava al Govern que col·laboràs amb el Cercle Artístic en aquest esdeveniment..

El Premi Born de Teatre és un guardó d’escriptura dramàtica que convoca el Cercle Artístic de Ciutadella i que s’atorga cada any al Teatre del Born de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.