El Govern i Exceltur reuneixen a Palma als principals líders del sector turístic per a analitzar la situació provocada per la pandèmia del COVID-19

El Govern dels Illes Balears, a través de l’Agència d’Estratègia Turística (AETIB), i Exceltur, que engloba a les principals empreses del sector turístic a Espanya, reuniran a Palma el dijous 3 de setembre als principals líders del sector turístic nacional per a analitzar la situació provocada per la pandèmia del COVID-19.

La trobada tindrà lloc un dia abans de la Mesa extraordinària Nacional de Diàleg Social que se celebrarà a Mallorca el divendres i en la qual començarà a debatre’s el futur del sistema de protecció laboral, amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en el centre del debat.

L’associació turística Exceltur celebrarà la seva assemblea el mateix dia 3 al matí i ja a la tarda tindrà lloc l’acte, que està coorganitzat de manera conjunta amb la AETIB, dependent de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. Servirà d’avantsala a la Mesa de Diàleg Social del divendres, permetrà al sector mantenir un contacte directe amb la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i hi haurà també una taula col·loqui en la qual els participants podran debatre sobre els reptes i les amenaces a les quals s’enfronta el sector en una situació com l’actual, en la qual l’objectiu comú és reactivar el sector.

La taula col·loqui posterior a la trobada del sector amb la ministra Díaz comptarà amb els màxims responsables de les principals companyies hoteleres, navilieres i aèries del país, i en ella es donarà a conèixer la realitat d’un sector, el turístic, que està especialment afectat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

L’elecció de Palma com a lloc per a celebrar l’endemà la Mesa extraordinària Nacional de Diàleg Social, que està conformada pel Govern d’Espanya, CEOE i els sindicats CCOO i UGT, suposa un reconeixement del Govern d’Espanya a la situació econòmica i laboral que travessen les Illes Balears a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19. Un esdeveniment d’aquestes característiques servirà sens dubte per a posar el focus en les singularitats del mercat laboral de l’arxipèlag, marcat per un elevat pes de treballadors fixos discontinus.

Tal com va avançar la ministra Díaz a principis d’agost, en la taula extraordinària nacional de Diàleg Social es debatrà el futur del sistema de protecció laboral, amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en el centre del debat. En concret, s’abordarà com continuar ajustant els ERTP a l’actual situació econòmica i laboral, la qual cosa permetrà a Balears mostrar a tots els integrants de la taula les necessitats del mercat laboral de la regió. L’objectiu de la cita és no deixar caure un sistema de protecció “tan forta”, en paraules de la ministra Díaz.

D’aquesta manera, la celebració d’aquesta Mesa Nacional de Diàleg Social servirà per a crear el marc per a debatre, suposarà l’inici de les negociacions i col·locarà a Balears en el centre del debat laboral, donada l’especial situació econòmica i laboral que travessa l’arxipèlag.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.