Comença avui el lliurament dels equips de protecció per als treballadors dels centres educatius públics de les Illes Balears Més d’1’1 milions d’euros en material que consta de més de 200 mil mascaretes de distints tipus, més de 200 mil litres de gel hidroalcohòlic  i més de 5.000 pantalles protectores

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha començat avui el lliurament de l’equipament de protecció individual per als treballadors dels centres educatius públics de Mallorca i Eivissa, demà es farà a Menorca,  per donar compliment als protocols elaborats per fer front al COVID-19. Es tracta d’una de les línies de suport en les que treballa la Conselleria per poder atendre les necessitats extraordinàries dels centres educatius de les Illes Balears derivades de la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia.

Educació ha invertit un total de 1.177.206 euros en dues partides destinades a mascaretes higièniques per al professorat, personal no docent i l’alumnat, pantalles facials, mascaretes FFP2 i bates de protecció (protocol per casos de símptomes compatibles amb COVID-19) i gel hidroalcohòlic.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat als centres educatius

A una primera fase es va lliurar material per al compliment dels protocols de la FASE 2, FASE 3 i el Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) als centres educatius de les Illes Balears.

A una segona fase i per cobrir el primer trimestre curs 2020/2021 es lliura el següent material, en xifres són:

  • 67.274 mascaretes higièniques reutilitzables (professorat i personal no docent)
  • 102.250 mascaretes higièniques d’un sol ús (per alumnat que no en dugui)
  •  24.250 mascaretes quirúrgiques
  • 2.631 pantalles facials
  • 7.582 mascaretes FFP2
  • 3.130  bates de protecció (protocol per casos de símptomes compatibles amb COVID-19)
  • 147.510 litres de gel hidroalcohòlic

Cal destacar que als lots també s’inclouen més de 19 mil cartells elaborats pel Govern Balear amb informació d’utilitat com:

  • Cartells 3 EMES (2.650)
  • Cartells Rentats de mans (8.304)
  • Cartells Higiene respiratòria (8.304)

També cal informar que tots els centres educatius de les Balears poden descarregar a la web de la Conselleria fins a 9 cartells en format PDF per imprimir. Aquests cartells donen indicacions com el bon ús de la mascareta, les instruccions de la Sala d’aïllament o el aforament màxim d’un espai.

 Distribució coordinada a totes les Illes

Una vegada el material ha arribat a les illes des de la Conselleria i les delegacions d’Eivissa i Menorca, s’han fet els diferents lots i s’ha coordinat el seu lliurament entre els centres educatius públics. A Mallorca avui, ha començat el repartiment entre els centres d’Inca, Sa Pobla i Alcúdia. Per qüestions logístiques s’han establert una vintena de centres ubicats de forma estratègica a distints punts de cada illa i la resta de centres recolliran d’aquests punts el seu material. En algunes zones de Mallorca els centres compten amb la col·laboració del cos de Protecció Civil i els ajuntaments.

A Eivissa està previst que el lliurament comenci demà i el material arribarà al CEIP Can Raspalls. També a Formentera, es farà des de l’IES Marc Ferrer. A Menorca comença el proper divendres i es realitzarà des del recinte firal de Maó.

Cal recordar que la Conselleria també donarà suport a l’adquisició d’aquests equips de protecció per als treballadors dels centres concertats de les Illes Balears i també l’increment especial dels serveis de neteja mitjançant un augment de l’assignació anual dels mòduls.

Amb aquestes adquisicions de material es compleix amb les normatives marcades per Salut, incloses a la Resolució de mesures excepcionals de prevenció, contenció, coordinació, organització i funcionament per als centres educatius no universitaris de Balears pel proper curs 2020/21 per fer front a la COVID-19. A la vegada que es garanteix la seguretat en els centres educatius pel proper curs 2020/2021.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.