Es convoquen ajuts per a la residència d’estudiants de la UIB

Els estudiants universitaris amb dificultats econòmiques i de mobilitat ja poden sol·licitar les ajudes per viure a la residència del campus de la UIB. La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, a través de la Direcció General de Política Universitària i Recerca, ha convocat nou beques d’allotjament. Una per a la incorporació de dones a l’alumnat dels estudis que s’imparteixen a l’Escola Politècnica Superior i vuit per a alumnes del primer curs de grau de qualsevol dels ensenyaments oficials que s’imparteixen al campus de la UIB de Mallorca.

D’aquesta manera es pretén, per una banda, facilitar i fomentar la integració dels nous estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a la vida acadèmica del campus universitari. Per altra es vol facilitar l’accés de persones amb dificultats econòmiques als estudis universitaris i contribuir a superar les barreres de mobilitat causades per la insularitat o la distància entre el domicili dels estudiants i el campus universitari. Els estudiants beneficiaris de les ajudes viuran a la residència d’estudiants del campus de la UIB, a Palma, i podran accedir als serveis i equipaments que ofereix la residència a tots els residents.

Segons ha explicat el director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons, aquests ajuts volen contribuir a “la igualtat entre els alumnes” i “facilitar l’arribada a la Universitat de les Illes Balears”. Pons ha recordat que “en aquest moment, és més important que mai donar estabilitat a les famílies i apostar per la formació com a eina de transformació social”.

Un dels requisits generals que han de complir el sol·licitants és la de tenir domicili familiar a qualsevol municipi de les illes de Menorca, Eivissa o Formentera. En el cas de sol·licitants de Mallorca, han de tenir el domicili familiar a qualsevol dels municipis següents: Pollença, Alcúdia, Muro, Santa Margalida, Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx, Santanyí i ses Salines. S’entén que tenen el domicili familiar a les Illes Balears les persones que tenen veïnatge administratiu a qualsevol dels municipis abans esmentats. El termini de sol·licitud finalitza el 30 de setembre. Es pot trobar tota la informació al web dguni.caib.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.