Joana Gomila qualifica d’estable la situació de Ciutadella i assegura que no cal prendre noves mesures, sinó que es respectin les establertes

Joana Gomila ha qualificat d’estable la situació de Ciutadella que registra el 60% de casos de coronavirus, i que en les darreres 24 hores, dels 14 nous casos d’infectats a Menorca, 11 d’ells són del municipi de ponent.

Gomila que s’ha reunit amb el gerent del Mateu Orfila, el doctor Romà Julià i el coordinador dels equips UVAC de Menorca, dr. José Antonio Vidal, considera que no s’ha de davallar la guàrdia i demana responsabilitat individual a la població, especialment a les trobades familiars i socials, que és on segons la batlessa de Ciutadella, “ens solem relaxar i no acomplim les mesures que corresponen”.

La batlessa aposta per a un compliment de les mesures sanitàries i la responsabilitat individual per a millorar la situació de Ciutadella per a evitar la propagació del virus. Gomila vol transmetre un missatge de donar compliment a les mesures actuals, i “que si així ho feim, sens dubte vencerem la situació que poguem tenir en qualsevol moment”.

Joana Gomila no ha parlat de noves mesures extraordinàries per part de l’Ajuntament de Ciutadella, sinó “de donar el suport necessari a les mesures establertes fins ara, com ho hem estat fent, com reforçar la vigilància policial en temes d’oci nocturn, per tal d’ajudar en aquest sentit i conscienciar a la gent de que acompleixi amb les normes, per tant si s’ha de prendre alguna mesura competent a aquest ajuntament, sens dubte es prendrà”.

L’alcaldessa ha manifestat que en cap moment s’està parlant d’un confinament a Ciutadella, sinó d’unes mesures concretes amb uns perfils concrets i demanar responsabilitat a tothom per acomplir el que està establert a les mesures sanitàries, que és la manera de seguir més prest que tard amb una vida el més normalitzada possible.

Al ser demanada sobre les recomanacions d’auto confinament proposades per metges com l’epidemiòleg Maties Torrent a les pàgines d’eliris.cat i Setmanari El Iris, Joana Gomila ha respost que “s’han de complir les mesures sanitàries i si es compleixen aquestes de no reunir-se mes de 10 persones, mantenir distàncies, portar mascareta, rentar-se les mans en freqüència… entenem que si es compleixen aquestes mesures no cal posar-ne d’altres. El que hem de fer es complir amb les que hi ha establertes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.