L’Agència Europea del Medicament inicia l’avaluació de la dexametasona per autoritzar-ne l’ús comercial per la covid-19 L'EMA estudiarà per la via accelerada els resultats d'aquest medicament com a tractament per a casos greus

El director de l’Agència Europea del Medicament (EMA), Guido Rasi
ACN Brussel·les .- L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha iniciat l’avaluació de la dexametasona després de rebre la petició d’autorització comercial per poder utilitzar-la en pacients hospitalitzats de covid-19. Com es va fer amb el remdesivir, l’EMA estudiarà per la via accelerada els resultats d’aquest medicament com a tractament per a casos greus. L’agència assegura que donarà llum verda a la comercialització de la dexametasona si es demostra que els seus beneficis superen els riscos del seu ús.
Al juny l’OMS va recomanar augmentar la producció de dexametasona després que un estudi de la Universitat d’Oxford confirmés que aquest esteroide que s’utilitza com a antiinflamatori i immunosupressor redueix un terç la mortalitat dels pacients greus de covid-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.