L’Ajuntament d’Alaior aprova la bonificació d’un 50% de l’IBI als habitatges on s’implementin sistemes d’energia solar

Durant el plenari ordinari que va tenir lloc ahir, l’Ajuntament d’Alaior va aprovar definitivament la modificació de l’Ordenança Reguladora de l’IBI  per bonificar fins a un 50% durant tres anys aquest impost als habitatges on s’implementin sistemes d’energia solar.

Es tracta d’una bonificació pionera a l’illa que permetrà als béns immobles destinats a habitatge on s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar gaudir d’aquesta reducció de la quota íntegra de l’impost.

Els requisits perquè es doni són que les instal·lacions elèctriques dels habitatges dels immobles plurifamiliars igualin o superin els 300wp i les dels habitatges unifamiliars tinguin una potència mínima d’1 kWp.

La bonificació màxima serà de 300 euros anuals de la quota íntegra, i en cap cas es podrà excedir el 60% del cost total de la instal·lació.

La reducció haurà de ser sol·licitada per l’interessat en el termini màxim de sis mesos posteriors a la instal·lació, acreditant la corresponent llicència d’obres, declaració responsable o comunicació prèvia, així com el certificat d’acabament de les obres. La bonificació produirà efectes, si escau, des del període impositiu següent al de la sol·licitud.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «continuarem estudiant iniciatives que segueixin amb aquesta línia d’incentivar la transició a energies renovables. L’objectiu del govern municipal actual és el de continuar fent d’Alaior un municipi compromès amb el medi ambient, i aquesta és sens dubte una bona manera per facilitar en l’àmbit local la instal·lació de sistemes d’energia fotovoltaica».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.