Actes 8 Març

Un jutjat de Galícia ordena a la família Franco que retorni el Pazo de Meirás perquè és propietat de l’Estat També nega que hagi de rebre cap indemnització

Pazo de Meiràs. FOTO: FdV
ACN Madrid .- El jutjat de primera instància número 1 d’A Coruña ha ordenat a la família Franco que retorni el Pazo de Meirás. La jutgessa ha estimat íntegrament la demanda interposada per l’Estat i el declara propietari de l’immoble. Condemna la família del dictador a tornar l’immoble sense ser indemnitzada per les despeses que assegura haver tingut per mantenir la propietat. La magistrada conclou que els documents demostren que la Junta Pro Pazo va regalar l’immoble al cap de l’Estat, no a Francisco Franco a títol personal. Apunta que la compravenda del 24 de maig de 1941, amb la qual el dictador va aconseguir inscriure la finca al seu nom, va ser una simulació, i la qualifica de “ficció”.

En aquest procediment, la Xunta de Galícia, el Concello de Sada, el d’A Coruña i la diputació provincial van defensar també la postura de l’Advocacia de l’Estat. Com a demandats hi consten sis familiars de Franco i una societat limitada.

La sentència no és ferma, ja que es pot interposar recurs d’apel·lació davant de l’Audiència d’A Coruña.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.