Ciutadella i Sant Lluís a la llista del Govern on s’aplicaran mesures molt restrictives Reunions de màxim 5 persones, reduir aforaments en establiments públics, cribatges massius de PCRs i limitar la mobilitat a partir de darrera hora del capvespre

Foto: Antxón Castresana@

El Govern aprovarà dilluns una resolució que permetrà a la conselleria de Salut adoptar mesures més restrictives en els quinze municipis de Balears i barriades de Palma amb major incidència de coronavirus, segons ha anunciat la presidenta Francina Armengol. Les mesures més dures seran les d’un confinament limitat, de tal manera que a les zones, barriades o municipis on la situació sigui més greu podria obligar als seus residents a no sortir dels seus domicilis a partir de la darrera hora del capvespre. A més, a les zones amb major incidència de la pandèmia es limitarà a cinc persones les reunions socials, es reduiran els aforaments en establiments públics i augmentarà el nombre de proves diagnòstiques.

“Es tracta que es pugui fer una vida bàsica. Es podrà anar a treballar, a l’escola o al metge, però no es podran fer activitats de lleure, ni sortir a la nit per tal d’aturar la transmissió comunitària”, ha precisat Armengol qui ha comparegut davant els mitjans de comunicació costat de la consellera de Salut, Patricia Gómez.

Amb la resolució que aprovarà dilluns el Consell de Govern, Salut decretarà i graduarà les mesures amb més restriccions, que seran diferents en cadascuna d’aquestes “zones calentes” en funció de la gravetat de la incidència del coronavirus en cada cas. La durada màxima d’aquesta mesures serà de quinze dies, segons han precisat la presidenta i la consellera.

Així, aquestes zones tornarien a “una cosa semblant” a la fase 1 de la desescalada. Els municipis afectats, per comptar amb el major nombre de casos, són Palma, Valldemossa, Alaró, Santa Maria, Inca, Deià, Esporles, Marratxí, Banyalbufar, Llucmajor i Binissalem a Mallorca; a Eivissa, Sant Antoni i Eivissa ia Menorca, Sant Lluís i Ciutadella. Armengol es reunirà demà amb els alcaldes d’aquests municipis per coordinar les mesures, que, segons ha insistit, seran diferents en cada cas i es faran públiques el dilluns.

A més, la presidenta ha explicat que les policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil i inspectors de la Comunitat controlaran que es compleixi el confinament d’aquells infectats pel coronavirus o que s’hagin de recloure a casa seva per haver estat en contacte estret amb algú que hagi donat positiu. Aquestes persones rebran una carta de Salut Pública ordenant-los una quarentena de 14 dies amb sancions d’entre 100 a 3.000 euros per als que incompleixin i fins i tot superiors si hi ha agreujants, com ara sortir per anar a una festa.

Per a això, la direcció general d’Emergències passarà la informació sobre aquestes persones als policies i inspectors per tal que puguin controlar que no surten dels seus domicilis, tot i que Gómez ha precisat que no rebran la “situació clínica” concreta de cada cas sinó “només si és persona ha d’estar confinada”.

One Comment on “Ciutadella i Sant Lluís a la llista del Govern on s’aplicaran mesures molt restrictives Reunions de màxim 5 persones, reduir aforaments en establiments públics, cribatges massius de PCRs i limitar la mobilitat a partir de darrera hora del capvespre

  1. pregunta: tots es turistes que queden s’hauran de confinar també? sense sopar als restaurants? ni pasejar pes poble? o només serem els d’aqui😷 es “paganos”? ja vull veure com es menja açò!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.