PIME Menorca reclama més flexibilitat en els ERTEs turístics i que s’ampliïn a altres sectors econòmics Un 10% de les empreses de l'illa han tancat i la xifra augmentarà a partir d'octubre

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, PIME Menorca sol·licita a la presidenta del Govern de les Illes Balears i al conseller de Treball que traslladi a la ministra de Treball, entre d’altres qüestions, que la solució adoptada per al sector turístic s’adapti també per a altres sectors econòmics.

La previsió que va realitzar PIME Menorca amb l’informe sobre la situació de les empreses generada per la COVID 19, marca un escenari molt complicat per a les empreses ja que la visió empresarial a mig termini és per a més del 82% dels empresaris dolenta i molt dolenta.

A això s’ha d’afegir que més del 14% de les empreses va manifestar que es planteja el tancament definitiu de l’activitat. Durant el primer trimestre del l’any es van tancar ja 386 empreses i en el segon trimestre 162. Aquests tancaments arriben ja més del 10% de les empreses en variació interanual i la finalització de la temporada turística aquest mes de setembre possiblement empitjori les dades.

La preocupació per la situació de les empreses turístiques de temporada i dels treballadors d’aquestes es suma a l’existent també en altres sectors productius que s’estan veient i es veuran molt perjudicats per la reducció generalitzada de rendes no només a nivell local i nacional sinó internacional. La reducció del consum afectarà sens dubte al sector industrial i la menor generació de recursos en les empreses reduirà la decisió d’inversions, moltes d’elles en infraestructures relacionades amb la construcció.

Per això, PIME Menorca insisteix que per a tots els sectors productius han d’adoptar solucions, entre les que es troba la de flexibilitzar els ERTEs turístics a tots els sectors productius que s’hagin vist perjudicats per la pandèmia i que els beneficis que puguin suposar s’allarguin fins que l’economia assoleixi una recuperació i no abans de 2022.

També veu necessari que es recuperi l’aportació de Fons de Garantia Salarial en les indemnitzacions per cessament laborals que provinguin de la negativa situació empresarial i econòmica provocada per la COVID 19, perquè les empreses en situació propera a la fallida o a preconcurs puguin adoptar mesures que ajudin els autònoms, petites i mitjanes empreses a la seva supervivència.

I finalment, sol·liciten que l’Administració renunciï als crèdits preferents en situacions concursals en benefici de les empreses proveïdores i subministradores de l’empresa en dificultats perquè no s’interrompi la cadena de pagaments, que generaria un problema major en l’economia global.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.