Setmanari El Iris, 8 de setembre 1945 75 anys d'El Iris

Degà de la prensa escrita de l'Illa
Degà de la prensa escrita de l’Illa
  • A l’edició del Setmanari El Iris del 8 de setembre de 1945, a la portada es feia ressò de les noves ordenances municipals en matèria d’urbanisme, i elogiava la remodelació urbanística i eixample previst per l’Ajuntament de Maó a la seva ciutat. El violinista Lluís Soler, en col·laboració amb mestre Llorenç Galmés, s’acomiadava del públic ciutadellenc amb dos concerts al “Pinos Bar”. S’entrevistava a la directiva del CD Minerva amb motiu del seu ascens a la categoria regional. S’anunciaven les carreres hípiques de Sant Nicolau pels dies 23 o 30 de setembre. Es celebrarien les tradicionals curses d’ases, mules, egües, poltres i cavalls. S’havien posat en contacte amb la Societat Hípica Maonesa per a desplaçar a Ciutadella es seus “cabriolets”. Els pressupost era de 5.000 pessetes.
  • Sant Lluís havia celebrat les seves festes patronals el 24 i 25 d’agost i es publicava crónica al Setmanari El Iris des de la seva corresponsalia a Sant Lluís.
  • El futbolista Gabriel Taltavull, després de passar les seves vacances a Ciutadella amb la seva família, retornava a Madrid, on militava a la Primera Divisió, a les files del “Atlético Aviación”, el que avui és l’Atlètic de Madrid.
  • A la contraportada la Pàgina Menorquina que redactava el doctor Pere Hernàndez Sastre. Al Breviari de Menorquins Distingits es glosava la figura del metge Miquel Eugeni Caymaris, i es publicava un dels seus poemes, “La rosa del Penedés”. També hi havia les efemèrides menorquines i una breu anècdota sobre el metge i científic Doctor Mateu Orfila.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *