Minimitzar els contactes socials per a no anar cap a un confinament a Ciutadella

El doctor i epidemiòleg Maties Torrent ho diu bén clar, o minimitzam els contactes socials i ens  autoconfinam voluntàriament uns dies, a Ciutadella anem directament cap a un confinament de la nostra població o de segons quines barriades on hi ha més incidència del virus.

“Estem en el límit del temps per poder aturar el creixement exponencial dels contagis, però ens hi hem de posar ja. Fins aproximadament dia 20 d’agost, les xifres es mantenien. Però en els darrers dies, el nombre creixent de casos, especialment a Ciutadella, preocupa. Perquè arriba un punt en què no es pot aturar, i hi estem molt a prop d’un confinament”, comenta amb preocupació l’epidemiòleg, qui fa un seguiment molt exhaustiu dels casos que es registren de manera diària.

Un altre fet molt preocupant és la manca de responsabilitat i solidaritat per part d’algunes –massa fins i tot- persones que han estat en contacte amb un positiu i mentres estan a l’espera de les proves PCR, estan fent vida normal al carrer, anant als supermercats, als bars, als parcs amb els seus fills, sense adonar-se que poden ser multicontagiadors, si les proves pendents els donen com a positius.

S’ha de fer una crida a la responsabilitat i que tota persona que hagi estat en contacte amb positius o amb amics o familiars que hi hagin estat es quedin a casa, que s’auto-confinin mentres estan pendents de les proves, perquè sols d’aquesta manera aconseguirem frenar aquesta escalada, aquest repunt que és més que preocupant.

Dimecres a l’hora de tancar la nostra redacció estaven reunits el gerent i responsables de l’Àrea de Salut de Menorca amb la batlessa de Ciutadella per a comunicar-li quines mesures es podrien arribar a aplicar si la corba de contagis segueix en augment a la nostra ciutat, que cal recordar presenta el 60% dels contagis per coronavirus a Menorca. Era una reunió informativa, per arribar a acords, no d’imposicions, sinó de recomanacions, i esperem que aquestes es facin efectives, que hi hagi mesures més severes i de compliment efectiu per part de l’Ajuntament i frenar d’una vegada per totes aquests desgavells, aquesta manca de responsabilitat que dia sí i dia també podem veure a Ciutadella que va des de gent sense mascareta al carrer, gent fumant i menjant –encara que siguin gelats- a l’exterior, gent que no porta la mascareta a les taules de les terrasses mentres espera els plats o begudes, i conversa o es mira el mòbil, tot incomplint les recomanacions. També aquells que a la matinada, després de la una es passegen got en mà, perquè el bar que ha tancat els hi ha donat… festes privades a xalets i cases per part de gent jove, i moltes coses més que demanen en veu alta una restricció més gran d’horaris al carrer i una major vigilància, mitjançant informadors, per a frenar entre tots i de manera ètica, responsable i solidària aquesta crescuda de la covid-19 a Ciutadella.

Avui divendres, la presidenta Armengol te previst contactar amb aquells Ajuntaments que presenten zones, barriades o el municipi sencer amb zones de risc amb l’intenció de posar mesures molt més dràstiques que passen per limitar a 5 persones les reunions i trobades familiars, reduir aforaments a espais públics, i no es descarta posar un toc de queda a partir de les darreres hores del capvespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *