MxMe proposa dedicar 40 milions d’euros a contractar 1.000 professors nous

Més per Menorca ha registrat una proposta al Parlament on insta al Govern de les Illes Balears a incorporar 1.000 nous docents amb diners provinents dels fons que l’Estat dedicarà a reforçar els sistemes educatius autonòmics.

Es tracta, segons els menorquinistes, que l’escenari B (semipresencialitat) es pugui desenvolupar amb les màximes garanties sanitàries i pedagògiques, fent possible els desdoblaments dels grups de més de 20 alumnes i que hi hagi professors tant pels alumnes que són físicament a l’aula, com per aquells que no puguin assistir al centre –-especialment per a aquells que presenten dificultats d’aprenentatge i altres situacions de vulnerabilitat.

«Sembla clar que l’escenari B requereix més professorat que els escenaris A o C. Així i tot, cal dir que l’escenari C (confinament) també presenta complexitat i requereix recursos addicionals, ja que l’atenció educativa a distància requereix ràtios més baixes que l’atenció educativa presencial», apunta Més per Menorca a la Proposició No de Llei registrada al Parlament.

El diputat Josep Castells ha explicat que la incorporació prevista de 560 docents addicionals «és insuficient i sembla que obeeix a la simple actualització de la quota de professorat que s’assigna als centres d’acord amb la matrícula esperada i l’establiment de les hores lectives que s’assignen de forma general al professorat».

Castells ha posat d’exemple a seguir el País Valencià, comunitat autònoma que ha destinat 207 milions d’euros per incorporar 4.373 mestres i professors: «D’acord amb les dimensions dels respectius sistemes educatius, si volguéssim assolir el nivell valencià, caldria incorporar 1.000 nous docents, amb una inversió d’uns 40 milions d’euros. Aquesta xifra seria perfectament assumible pel sistema, ja que pot suposar la incorporació d’un mestre addicional a les escoles, i de dos o tres professors als instituts de secundària, en funció de les seves dimensions».

El diputat ha explicat que la incorporació d’aquest professorat es podria finançar «amb els 50 milions d’euros que arribaran a les Illes Balears com a part dels fons que l’Estat destinarà a les comunitats autònomes per reforçar els seus sistemes educatius».

A la PNL, Més per Menorca també demana de duplicar el personal de neteja dels centres educatius o de proveir del nombre adequat d’aules modulars tots aquells centres que no disposin d’espais suficients per poder desdoblar grups i garantir la ràtio recomanada per les autoritats sanitàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.