Actes 8 Març

Camina Sauvignon Blanc 2018 Elaborat a la Societat Cooperativa Cristo de la Vega, de la DO La Mancha

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc sorprenent com és aquest Sauvignon Blanc de la DO La Mancha, que elabora la Societat Cooperativa Cristo de la Vega amb el nom de Camina 2018 Sauvignon Blanc. Un monovarietal 100% Sauvignon Blanc que expressa la seva fruita i les notes característiques d’aquest raïm blanc noble francès.

NOTA DE TAST

VISTA: Color groc palla brillant amb reflexes verdosos. Net en copa.

NAS: Aromes d’herbes fresques acabades de segar i notes d’aranja, mango i la dolçor de la mel.

BOCA:  Fresc i amb molt bona acidesa que convida a beurer-lo.

MARIDATGE

Ideal per acompanyar plats de marisc, peix fresc, formatges cremosos, arrossos mariners i pastes. També sushi, cuina nikei i cuina mexicana.

Zamburinyes a la graella. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb el marisc de closca: “zamburinyes” i vieires a la graella o bé farcides de peix amb beixamel. Txangurro donostiarra, bou de mar bullit i acompanyat d’una salsa tàrtara, llagosta al forn gratinada amb allioli, escamarlans a la graella o unes escopinyes gravades al forn.

Croquetes de gamba vermella del restaurant Pinzell. Foto: Bep Al·lès

També marisc sense closca com unes ortigues de mar fregides, unes croquetes de peix i gamba vermella, gambes a l’allet, pop a la gallega o a la graella. Tàrtar de gambes o de vieires, pop amb cebes.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Plats de peix al forn, a la graella o a la sal. Llobarros, orades, anfós, déntol, pagre, molls de roca… També sargs, morrudes o cànteres a la menorquina. Salmón al cava, o un gazpachuelo de lluç amb gamba vermella de Ciutadella.

Tiradito de corvina de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de cuina oriental, nikei i mexicana. Sushi i shashimi, tiradito de corvina, tacos de peix o uns nachos amb guacamole.

Paella de marisc del restaurant El Faro, a Cala Torret. Foto: Bep Al·lès@

Paelles i fideuades on els protagonistes siguin els arrossos o els fideus amb marisc i peix, a més dels mars i muntanya com gambes amb pollastre o l’arròs dins el tià de terra de conill i llagosta.

El guanyador del sorteig d’una capça de Camina Sauvignon Blanc, cortesia de Vinum Menorca i un quart de formatge vell de Son Piris, va ser el cuiner Joan Bagur, de Rels Restaurant, subscriptor del nostre setmanari.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.