Convocada la 13a edició del certamen Terra i Cultura – Premi Miquel Martí 2020 S’atorgarà a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana

anuncia la convocatòria la 13a edició del certamen Terra i Cultura – Premi Miquel Martí 2020 que s’atorgarà a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana. Tot i l’afectació de la crisi sanitària els promotors del certamen i el jurat, presidit per Lluís Llach, han acordat tirar endavant aquesta nova edició per mantenir el seu caràcter de suport i visualització a la música i la poesía, i a la cultura en general.
Tot i això, les bases s’han hagut d’adequar a la situació i es planteja una convocatòria de transició sense el concert previst a la Festa Major de Porrera, i amb una aportació simbòlica de 1.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill per al guanyador/a. Per contra, enguany se suma al guardó una actuació complementària i remunerada al festival Poesia i + de Caldes d’Estrac per a l’artista premiat pel jurat.

Les cançons admeses al certamen hauran d’estar editades en qualsevol format  –físic o digital– entre el 12 de setembre del 2019 i l’11 de setembre del 2020 o poden ser gravacions inèdites presentades directament al Celler Vall Llach de Porrera. El termini inajornable de recepció d’obres finalitzarà el dia 11 de setembre del 2020.

La convocatòria es regula per les bases següents:

Primera
Concorren al certamen tots els compositors que hagin publicat obra musicada o que tinguin gravacions inèdites sense cap mena de limitació. L’esperit del certamen és premiar la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana.

Segona
Les composicions admeses al certamen hauran de ser originals, inèdites o publicades al llarg del darrer any. Rebran la consideració d’obra nova, aquelles que els seus autors hagin publicat entre el 12 de setembre de 2019 i l’11 de setembre de 2020.

Tercera
Els poemes, de qualsevol poetessa o poeta clàssic o contemporani, han d’haver estat escrits o traduïts al català i estar editats en el moment de la gravació.

Quarta
Qualsevol composició o poema que no reuneixi les condicions dels apartats anteriors podran ser exclosos del certamen.

Cinquena
S’estableix un premi únic de 1.000 euros per al guanyador del Certamen.


Sisena
Els canals de participació seran els següents:
a. Obra discogràfica publicada i editada en format físic
b. Obra publicada en plataformes d’internet en format digital. 
(en els dos casos caldrà justificar la data de publicació i el suport).
c. Obra enviada al certamen a través d’una maqueta o via digital a:

Celler Vall Llach 
 Certamen Terra i Cultura
c/ Pont, 9 · 43739 Porrera
<enderrock@enderrock.cat>

Les composicions enviades al Celler s’acompanyaran d’una gravació amb el títol de l’obra i del poeta, a més de nom i cognoms, adreça, telèfon i e-mail.

Els promotors del certamen tindran autonomia per cercar la possible cançó guanyadora entre les obres publicades, editades o presentades en qualsevol format, més enllà de les obres rebudes a la seu del certamen.

Setena
El termini inajornable de recepció d’obres finalitzarà el dia 11 de setembre de 2020.

Vuitena
Un jurat nomenat per Celler Vall Llach, integrat per personalitats rellevants del món musical i poètic, atorgarà el premi establert a la base cinquena del Certamen. Si a consideració del jurat no s’assolís la qualitat musical i global desitjada, el premi podria declarar-se desert.

Els components del jurat es donaran a conèixer en el moment de fer-se públic el seu veredicte. La seva decisió serà inapel·lable i estarà facultat per resoldre qualsevol problema d’interpretació de les bases o no previst en aquestes.

Novena
El Jurat es reunirà al novembre per decidir el guanyador de la 13a edició. L’anunci del veredicte del premi es farà en un acte públic que se celebrarà a Barcelona.

Desena 
El fet de participar en el Certamen implica el coneixement i l’acceptació de les bases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.