Reyes Maroto confia en un “efecte rebot” en el turisme quan hi hagi una vacuna contra la covid-19 La ministra creu que serà "molt difícil" recuperar el volum de turistes "tot i que s'obrin corredors"

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

ACN Barcelona .- La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, confia que hi haurà un “efecte rebot” en el turisme quan hi hagi una vacuna contra la covid-19. En una entrevista que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’, explica que esperen tenir una vacuna entre finals d’any i principis del 2021 i preveu que serà aleshores quan el sector es “començarà a recuperar”. A parer seu, la situació actual és “tan desastrosa” que serà “molt difícil recuperar el volum” de turistes “tot i que s’obrin corredors”. De fet, reconeix que l’impacte en el PIB serà més gran que a altres països com Alemanya, però és optimista de cara al futur a mitjà termini perquè “la cadena de valor del turisme s’engreixa molt ràpidament”.

La ministra recorda que el 2008 el turístic va ser el que es va recuperar abans i que va tirar de la resta. Segons ella, “durant el 2020 ens resta, però el 2021 i els anys següents tindrà un efecte positiu” el turisme en l’economia espanyola.

Reyes Maroto diu que ara mateix “estem intentant resistir” i detalla que el govern espanyol reformularà els ERTO, especialment pel turisme, perquè “és un sector que no obre perquè no pot”. “Estem analitzant algunes altres mesures que ens permetin arribar a la Setmana Santa del 2021”, que és quan preveu que començarà la recuperació al sector si surt una vacuna entre finals del 2020 i principis del 2021. De fet, segons ella, “tot el que s’ha perdut es podrà recuperar en un o dos anys”, cosa que creu que “en altres sectors serà més difícil”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.