26 tortugues de mar són rescatades del niu del Pilar El recompte definitiu indica que el total de la posta era de 108 ous, dels que han nascut 87 tortugues vives

Després de vigilar tota la nit, per si sortien més tortugues, el personal del Centre de Recuperació i Agents de Medi Ambient avui de matí han obert el niu, seguint ordres del COFIB i la Conselleria de Medi Ambient.
S’han trobat 26 tortuguetes vives més que no podien sortir degut a la compactació de l’arena. Aquest niu, com que no estava localitzat, ha patit trànsit de persones per damunt.
Segurament si no s’hagués actuat, aquestes tortuguetes haurien mort. Les tortugues s’han traslladat al Centre de Recuperació de Fauna, i ara els experts valoraran si criar-les en captivitat durant un any, per augmentar la probabilitat de que arribin a adultes, com es farà amb les nascudes a Sa Mesquida.
Al niu s’hi ha trobat també una tortuga morta i 20 ous no desclosos. S’han traslladat també al Centre de Recuperació per veure si algun d’ells és encara viable. El recompte definitiu indica que el total de la posta era de 108 ous, dels que han nascut 87 tortugues vives, 61 ahir de matí que van poder sortir per elles mateixes i anar a la mar, i 26 atrapades al niu que ha rescatat el personal tècnic del Centre de Recuperació i Agents de Medi Ambient aquest matí.
Vigilau, perquè hi podria haver més nius aquest estiu a Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.