Cuatro Rayas Verdejo Verema Nocturna 2019 Es tracta de el vi més emblemàtic del celler 4 Rayas

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic dels vins de la DO Rueda, el 4 Rayas Verdejo Verema Nocturna. Es tracta de el vi més emblemàtic del celler 4 Rayas. Fa més de 50 anys, les millors vinyes es trobaven en un punt on coincidien 4 poblacions, La Seca, Rodilana, Medina del Campo i Roda. Per aquesta raó, aquest paratge va ser denominat com el Pagament de les “4 Rayas”, d’on prové el seu nom. Té 89 punts a la Guia Peñín 2020 i 4 medalles d’or a nivell internacional.

NOTA DE TAST

Vista: Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Brillant en copa.

Nas: Potent, amb notes de fruita blanca i cítrics.

Boca: Fresc, elegant, equilibrat i golós. Un vi redó i amb molta fruita, amb caràcter i un delicat final en boca que ens recordarà a fonoll.

MARIDATGE

Peix i marisc fresc, peixos grassos com el salmó, pastes, arrossos, carns blanques i formatges.

Ratjada al forn. Sa Lliga Marítim, Maó. Foto: Bep Al·lès.

Si el volem maridar amb peix fresc de Menorca tindrem un bon ventall d’opcións, des de les més tradicionals a les de nova cuina menorquina.

Morruda as forn amb patates i gambes vermelles. Foto: Bep Al·lès©

Si optam per peixos al forn amb patates, els nostres perols o menjars al forn, és ideal per a peixos melosos com la ratjada, o peixos blaus i greixosos com les morrudes, les cànteres, els pagells i els molls per a posar uns exemples.

Raors fregits. Foto: Bep Al·lès©

Ara que n’és temporada, maridarà a la perfecció amb uns raons fregits, on bé una fritada de peix roquer a base de serrans, vaques, variades, donzelles, pedaços, com també els ressaltarà les excel·lències d’una rotja fregida o un gall de sant Pere fregit amb alls.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

Anfossos, déntols, llobarros i pagres a la sal o a la graella on potenciarem els sabors dels peixos, com també els podem fer al forn, com les anteriors propostes.

Musclos del port de Maó a la planxa amb all i julivert. Foto: Bep Al·lès

Escopinyes al forn o al natural, com també musclos del port de Maó que podem fer a la marinera, al vapor acompanyat de maonesa, al forn amb pa ratllat o amb sofregit. Dàtils, peus de cabrit, cloïsses… i ens lliga a la perfecció amb unes ortigues de mar fregides.

Paella cega de marisc, restaurant Aquarium Port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Conill amb cebes, pollastre amb gambes i amb escamarlans, arrossos de conill o de pollastre amb llagosta, amb gambes o qualsevol arròs on les carns blanques i el marisc en siguin protagonistes, com també un arròs negre de sípia i gambes vermelles de Ciutadella, o una paella cega de marisc.

Calamars as forn. Restaurant Mr. Jaume. Foto: Bep Al·lès

Rap amb salsa d’ametlles, vieires farcides de peix i marisc, albergínies plenes de gambes, calamars al forn, sípies farcides de gambes, o simplement unes gambes vermelles de Ciutadella a la graella, fregides amb all i julivert o flambejades amb rom, fregides amb all i julivert i amb reducció de suc de taronja natural.

Si voleu saber més d’aquest vi amb una bona complexitat i bo d’entendre el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *