L’OFF Festival del FICME ens porta convidats de luxe del cinema i de la gastronomia a Menorca Conformen el cartell, actrius com Ruth Llopis, Itziar Castro, Olivia Delcán, l'actor Lluís Marquès o reconeguts xefs locals com Joan Bagur, Felip Llufriu o Sívlia Anglada. També es comptarà amb la presència de prestigiosos cineastes i professionals de festivals balears i del món audiovisual com Javier Pachón i Miguel Salvat

Del 10 al 14 de setembre tindrà lloc a Menorca l’OFF Festival, la continuació de Festival Internacional de Cine de Menorca que inclou les jornades professionals de l’audiovisual i els CookingFilms. Durant els darrers dies des del FICME s’ha desvetllat la programació i els convidats de luxe; professionals de l’audiovisual, cineastes, actrius i actors i també xefs i professionals de la gastronomia de renom ens acompanyaran durant cinc dies dedicats especialment al cinema i a la cuina. Des de l’organització es vol destacar que els esdeveniments de l’OFF Festival se celebraran amb totes les mesures de seguretat i sanitat pertinents.

Xefs i cineastes de prestigi en la 5a edició dels CookingFilms

Els CookingFilms, l’esdeveniment que combina cinema i gastronomia, es consoliden en una cinquena edició on el producte local tindrà més protagonisme que mai. Xefs locals elaboraran menús que aniran en consonància amb la projecció d’una pel·lícula. Una combinació aclamada pel públic en edicions passades i que aquest any ofereix sis propostes diferents.

Les entrades es poden comprar online a través del web del festival: www.festivalmenorca.com

PROGRAMACIÓ I CONVIDATS:

AJORNAT (pendent de noves dates). El dijous 10 – Es projectarà el documental Au pif sobre el camí que fa una dona i la seva família per aconseguir el seu somni i arribar a ser sommelier. El restaurant Bahía acollirà la sessió amb un menú elaborat amb producte local. A més, el director de l’hotel i sommelier explicarà els diferents vins menorquins inclosos en la proposta.

Divendres 11- Presentaran la sessió l’actriu menorquina Ruth Llopis i la reconeguda Itziar Castro a la sala Multifuncional des Mercadal. Es projectarà C ́est la vie, una comèdia de ficció al voltant dels banquets de boda. Després de la pel·lícula, el xef Joan Bagur, del Restaurant Rels, oferirà un sopar degustació, amb producte local, relacionat amb la pel·lícula.

Abans de la projecció es servirà una copa de cortesia de vins Gramona i Gin Xoriguer.

Dissabte 12 – Taller d’Ada Parellada, Restaurant Semproniana- Com re-aprofitar els aliments. L’Ada és xef i divulgadora gastronòmica, col·labora amb diferents entitats i programes escolars, i ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2016 en reconeixement a la seva trajectòria en el món de la restauració.

Presentarà el taller la coordinadora de Menorca Regió Gastronòmica 2022, Luisa Coll, qui explicarà en què consisteix la candidatura. Al finalitzar el taller, es podran degustar els plats elaborats i finalment tindrà lloc un col·loqui amb la nutricionista Noemi García, que ens explicarà el projecte del qual és coordinadora Menorca al Plat a l’escola.

Dissabte 12 – Tres sessions en tres restaurants diferents. Hotel Port Mahón, acollirà la pel·lícula Un viaje a Italia, mentre es servirà un sopar que porta per títol Un passieg per Menorca. Al restaurant Ca Na Marga, es projectarà el documental Tegui, un asunto de familia – sobre un restaurant argentí especialista en carn que celebra 10 anys. Ca na Marga oferirà el menú especial Es Foc.

AJORNAT (pendent de noves dates) Finalment, al restaurant Es Tast de na Sílvia, la xef Silvia Anglada despendrà la seva part més artística, elaborant un sopar al voltant de la fruita de temporada de peres d’unes peres, per acompanyar la pel·lícula Pastel de pera con lavanda. Com sempre, tots els menús seran amb producte 100% local.

Diumenge 13, tindrà lloc una masterclass a càrrec de Pere Monje, del Restaurant Via Veneto (Barcelona), una oportunitat única, per conèixer l’èxit d’aquest restaurant, un referent nacional en el servei de sala. Aquesta serà una sessió per tractar el paper de la dona en el desenvolupament de la posició de mestra de sala en un restaurant. També hi participaran Noelia Zardoya (Pan y Vino, Sant Lluís), Mònica Cortassa (Sa Llagosta, Fornells), Toni Tarragó (Es Tast de na Sílvia, Ciutadella), Sara Sanchís (Bar a Vins, Maó) i el crític gastronòmic Borja Matosses que ens oferirà les conclusions. Una masterclass dedicada als restauradors i hotelers de Menorca.

Diumenge 13 – A la Sala Multifuncional de Mercadal, amb l’actor Lluís Marquès i l’actriu Olivia Delcan. Es projectaràn dos documentals . The Remixers, estrenat al Festival de Màlaga, un episodi de la sèrie gastronòmica sobre el País Vasc. El propietari del restaurant Airtor Arregui i el productor del mateix, ens presentaran el documental.

El segon documental El sentido del cacao, premiat a Màlaga, dels germans Roca, un regal pels sentits. En acabar serà el torn del xef Felip Llufriu, Restaurant MON oferint un sopar relacionat amb la pel·lícula.

Abans de la projecció es servirà una copa de cortesia de l’empresa de vins Gramona i Gin Xoriguer.

Dilluns 14 – En el Parc des Freginal de Maó hi aparcarà la foodtruck de BaixaVan per oferir un brunch distès, on el públic podrà conversar amb l’Ada Parellada i amb algunes de les entitats relacionades amb projectes de producte KM0, Menorca Preservation Fund, Justícia alimentària o Agroxerxa.

CONVIDATS D’HONOR a les jornades professionals

Les jornades professionals tindran lloc divendres 11 de setembre a l’Hotel Port Mahón. La trobada es dividirà en dues sessions. La primera serà una reunió entre festivals de cine de Balears amb la intenció de crear sinèrgies i col·laboracions. El debat d’aquesta jornada girarà entorn a la situació actual i el futur dels festivals de cinema, la recerca de noves vies de finançament i el treball conjunt entre festivals. La segona part serà una trobada entre distribuidores i cineastes per parlar sobre les noves normes de distribució.

Per aquestes jornades comptarem amb la presència de l’Evolution Mallorca International Film Festival; el Festival Internacional de Cinema Independent d’Eivissa, IBIZACINEFEST; el Mecal Balears; el Festival de Cinema a Eivissa, IBINICE; i el CONOFEST International (Short). També hi assistirà la Mallorca Film Commission i l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA Balears.

A la tarda tindrem el plaer de tenir entre els ponents a Miguel Salvat, responsable del contingut original d’HBO Europe a Espanya; Millán Vázquez, soci fundador i director general d’Agència Audiovisual Freak, SL i els portals Feelmakers.com (VoD) i Uptofest.com; Víctor Berlín, gestor cultural i desenvolupador de programes cinematogràfics per a La Casa Encendida i el Matadero de Madrid, així com d’altres institucions; Javier Pachón, desenvolupador de projectes cinematogràfics amb la DG Connect de la Comissió Europea, entre d’altres; Ramiro Ledo, soci fundador de la cooperativa de cinema i distribució Numax i a Joan Carles Martorel, director d’IB3.

Al llarg d’aquest cinc dies de cinema i gastronomia tindrem el plaer de comptar amb els periodistes gastronòmics convidats especialment per a l’ocasió: Belén Parra (Gastronomistas), Laura Curt (Vinos y Restaurantes), Carme Gasull (La Conca 5.1) Carlos Cano (La SER – Canal Cocina).

També comptarem amb Lluís Prats, director general de l’empresa de vins Gramona, Mikel Echebarria, Socio- Director de l’Agència de marketing El Taller, responsable de la comunicació del Festival de San Sebastián i cap de màrqueting de la setmana gastronòmica del mateix festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.