Actes 8 Març

Cs Ciutadella acusa de negligència a l’Ajuntament per permetre que el cap de la policia local doblés els dies lliures de la plantilla en plena pandèmia El grup municipal de Cs presenta al proper ple una moció que insta l'equip de govern a complir amb la legalitat i així evitar aquest tipus d'actuacions despòtiques

El grup municipal de Cs Ciutadella ha denunciat que, en ple estat d’alarma, entre el 30 de març i el 26 d’abril, l’Ajuntament va permetre que el cap de la policia local doblés els dies lliures de la plantilla i disminuís els dies de servei en un 25%. “Aquest fet mostra la negligència i deixadesa de funcions per part de l’equip de govern, que ha permès que es envaïssin les competències de ple i l’alcaldia”, ha manifestat el regidor de Cs, Eudimio Carrasco.

A més, Carrasco ha explicat que “com a subterfugi perquè es continués cobrant la mateixa retribució tot i prestar servei un 25% de dies menys, el cap de la policia local -amb el vistiplau de regidor de l’àrea i la passivitat inicial de la alcaldia i equip de govern- va atribuir a efectes retributius de forma absolutament arbitrària el “valor” de 3 hores treballades a cada dia lliure que va denominar “guàrdia”.

En aquest sentit, el regidor de Cs ha criticat el despotisme de l’Ajuntament. “Han pres aquestes decisions il·legítimes i arbitràries, sabent que s’estaven usurpant funcions”, ha assenyalat Carrasco, que ha afirmat que “gràcies a un rigorós informe jurídic conjunt de recursos humans i secretaria, es va tornar al quadrant anterior (6×3) i es van informar negativament d’aquest cúmul d’irregularitats “.

Per tot això, el grup municipal de Cs presentarà en el pròxim ple una moció en què insta l’equip de govern a complir i fer complir la legalitat en general i la normativa vigent en l’àmbit municipal en particular, tal com és la seva obligació.

Així mateix, demanaran a l’alcaldia que no permeti que per part d’altres persones, funcionaris, òrgans o càrrecs públics municipals es tornin a prendre decisions i s’executin actes administratius que són de la seva exclusiva competència o del plenari.

També, demanaran a el regidor de policia, a no donar el vistiplau a actuacions despòtiques, arbitràries i / o nul·les de ple dret per emanar d’òrgans incompetents.

Finalment, el grup de Cs instarà l’equip de govern a vetllar per la bona administració dels recursos públics que aporten els contribuents ia informar amb transparència als ciutadans de situacions com la descrita que ha implicat una considerable disminució dels dies de servei prestats per la policia local en ple estat d’alarma declarat per la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.