El Consell Insular inverteix 1,4 milions d’euros en la millora d’urbanitzacions turístiques

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, juntament amb la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha signat amb els vuit ajuntaments de Menorca els diferents convenis que permetran l’execució d’algunes de les obres del Pla de Modernització d’Urbanitzacions Turístiques. Aquestes accions es podran portar a terme gràcies al fons rebut del Govern de les Illes Balears, d’1,4 milions d’euros, per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook.

Cal recordar que, el departament d’Ordenació Turística del Consell Insular va iniciar a finals del 2019 un Pla de diagnosis i modernització de les zones turístiques amb els diferents ajuntaments de l’illa, associacions de veïns i el sector turístic per tal d’identificar les necessitats de cada urbanització i poder optar a diverses línies de finançament.

La voluntat d’aquest projecte és millorar les urbanitzacions turístiques, que són el focus del desenvolupament de l’activitat turística i d’allotjament, sota les premisses d’accessibilitat, sostenibilitat, i amb la intencionalitat de dotar d’infraestructures amb serveis propis que responguin a les necessitats i demandes actuals i futures del turisme.

Per altra banda, el Govern Balear va signar un conveni amb el Govern central a través del qual es van invertir 8 milions d’euros per a desenvolupar projectes de millora a les zones turístiques de Balears afectades per la fallida de Thomas Cook. D’aquest import total, Menorca va rebre 1,4 milions d’euros.

Així, una vegada identificats els projectes necessaris, i rebuts el fons del Govern Balear, es va consensuar, després de diverses reunions amb els respectius ajuntaments de l’illa ,portar a terme les següents accions:

Alaior: millora de l’asfalt del ferm de l’entrada a Cala’n Porter.
Es Castell: millora de les voreres de la urbanització de Sol del Este.
Ciutadella: reordenació i millora de l’aparcament de Serpentona.
Ferreries: millora de la vorera d’accés a Cala Galdana per tal que els autobusos puguin accedir millor a les aturades establertes.
Maó: millora de la zona turística de Es Canutells.
Es Mercadal: millora en el sanejament de Port d’Addaia.
Es Migjorn Gran: millora del ferm de la Carretera ME-18 que va de Es Migjorn Gran a Sant Tomás.
Sant Lluís: millora del ferm de les carreteres d’accés a Binibèquer Vell i a Binisafua Rotters

Està previst que les obres de millora es portin a terme durant la temporada d’hivern per tal d’evitar interferir durant la temporada turística alta. S’estima que abans del començament de la nova temporada 2021 estiguin totes les obres finalitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *