Menorca una de les destinacions que ha complert les noves pautes de fer turisme Destinació de proximitat, poc massificada, amb allotjaments alternatius i seguretat

Per mor de la crisi sanitària de la COVID-19, enguany hem viscut un estiu atípic que potser és l’indicatiu de que el turisme, tal i com estàvem acostumats fins ara ha canviat i els viatgers cerquen unes noves pautes a l’hora de cercar la seva destinació vacacional. Estam davant la fi del tot inclòs i davant una nova manera de fer turisme? Serà la nostra illa una de les destinacions afavorides per la nova manera de fer turisme? Potser estam en els inicis d’aquest canvi que sembla que ha vingut, com el virus, per a quedar-se.

A aquest estiu 2020 que estam apunt de finalitzar, el viatgers han buscat destinacions nacionals de proximitat, poc massificades i amb allotjaments alternatius com els habitatges de vacances, els agroturismes, hotels rurals, hotels boutique, petits hotels ciutat i cases als nuclis antics amb patis i jardins on gaudir de l’aire lliure en espais privats, amb polítiques de cancel·lació més flexibles i que ressaltin per la qualitat i les mesures de seguretat i higiene.

De la mateixa manera, s’observa que s’ha reduït l’antelació de la reserva guanyant més pes la d’última hora.

Entre les destinacions més cercades, als tradicionals destinacions de sol i platja, destaca un increment significatiu de demanda de cases rurals a les illes Balears, entre elles Menorca, el Cantàbric i Andalusia.

També s’ha notat un reajustament en la durada de l’estada, amb un increment de el 4% per a estades de 7 nits i de el 6% per a estades de 8 a 14 nits (per recerques realitzades pels viatgers de Vrbo entre els mesos de maig i agost).

Augment en les recerques de propietats més grans; de el 6% en propietats de 3 habitacions, de el 7% en les de 4 i de el 8% de les de 5 habitacions o més, de manera que es desprèn que aquest estiu els grups que viatgen junts, familiars o amics, han estat més grans (per recerques realitzades pels viatgers de Vrbo entre els mesos de maig i agost).

Pel que fa a el tipus d’habitatge, les recerques s’han centrat principalment en xalets i cases amb àmplies estances, espai a l’aire lliure, amb jardí i amb piscina privada ubicades a destinacions de vacances de costa o en entorns rurals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.