L’Oficina Europea de Medi Ambient avisa que els límits de qualitat de l’aire estan sent “depassats a escala continental” Una de cada vuit morts a Europa està relacionada amb la contaminació, segons l'AEMA

Pla general de Barcelona amb la Sagrada Família amb boira per pol·lució al fons després que s’hagi declarat l’episodi per alta contaminació per partícules a Catalunya, l’1 de juliol del 2019.

ACN Brussel·les .- L’Oficina Europea de Medi Ambient (EEB, per les seves sigles en anglès) avisa que els límits de qualitat de l’aire estan sent “depassats a escala continental” a Europa. Després que un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) identifiqués que una de cada vuit morts a la Unió Europea està relacionada amb la pol·lució de l’aire, l’experta de l’EEB en contaminació de l’aire Margherita Tolotto adverteix en declaracions a l’ACN que aquesta pol·lució és el “risc de salut mediambiental més gran que hi ha a Europa”.

Segons Tolotto, l’informe de l’AEMA és una “altra prova més” als governs dels estats de la Unió Europea perquè vegin que “la gent està morint per la contaminació”.

“Tenim lleis per protegir-nos de l’aire tòxic, però els límits de qualitat de l’aire europeus estan sent depassats a escala continental. Els nostres governs han de fer la seva feina per protegir la salut de les persones i el medi ambient, i la Comissió Europea els ha de fer responsables”, diu l’experta de l’EEB en contaminació de l’aire.

Segons l’AEMA, factors ambientals com la contaminació de l’aire contribueixen al 13% de les morts a Europa. Així, van contribuir a unes 630.000 morts el 2012 –últim any en què hi ha dades disponibles- en els estats membres de la Unió Europea més el Regne Unit.

Tal com apunta Tolotto, l’informe de l’AEMA apunta que la contaminació de l’aire és “el major risc de salut ambiental” a Europa i contribueix a 400.000 morts prematures cada any.

Malgrat que les mesures per frenar la covid-19 han fet caure temporalment els nivells de contaminació, l’agència europea preveu que els estats de la Unió Europea incompleixin els seus objectius per reduir la contaminació atmosfèrica en la pròxima dècada.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *