Cees Nooteboom,  premi Formentor de les Lletres 2020

L’escriptor holandès resident a Sant Lluís, Cees Nooteboom, rebrà rebrà aquest divendres a Mallorca el premi Formentor, que va posar en marxa Carlos Barral i que va tornar a reactivar l’editor i escriptor Basilio Baltasar.

Nooteboom publica en espanyol aquesta tardor Venècia (Siruela), la seva visió de la ciutat italiana, i ja és a les llibreries el seu últim llibre de poemes, Comiat. Poemes en temps de virus (Visor). Es mostra feliç com un noi, tot i que té 88 anys i acaba de passar nou vegades per diferents causes per diferents hospitals. Activista de la idea d’Europa, aquí parla de les amenaces que el virus s’afegeix a les que ja tenen el món i el Vell Continent.

El Premi Formentor, un dels més prestigosos a les Illes, l’han rebut escriptors i literats com Jorge Luis Borges, Samuel Beckett, Saul Bellow, Jorge Semprún i Witold Gombrowicz. Després de la seva recuperació, el premi l’han rebut Carlos Fuentes, Juan Goytisolo, Javier Marías, Enrique Vila-Matas, Ricardo Piglia, Roberto Calasso, Alberto Manguel, Mircea Cartarescu i Annie Ernaux.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *