L’Ajuntament d’Es Castell destinarà una primera partida de 306.722 euros a inversions financerament sostenibles Entre les inversions previstes hi ha la compra d'un nou vehicle per a la Policia Local i una nova màquina escombradora, així com la millora de l'enllumenat en diversos punts del municipi i la renovació del mobiliari urbà, entre altres.

La  Junta de Govern de l’Ajuntament d’Es Castell del passat mes d’agost va aprovar una primera partida de 306.722 euros, que es destinaran a inversions financerament sostenibles.

Cal recordar que l’anomenada llei Montoro, aprovada l’any 2012, permet que els municipis que compleixen la regla de despesa, tenen una deute menor del 75%, paguen abans de 30 dies i tenen superàvit, puguin destinar aquests doblers a inversions financerament sostenibles (IFS).

Aquest és el cas de l’Ajuntament des Castell i és per això que l’equip de govern ha aprovat una primera partida que servirà per dur a terme un total de deu inversions, que s’aniran tramitant durant els mesos vinents. A continuació teniu un resum de totes les inversions.

INVERSIONS FINANCERAMENT SOSTENIBLES

Compra d’una nova màquina escombradora  – 205.000 €

Es comprarà una nova màquina escombradora, ja que l’actual té més de 20 anys. La nova màquina tindrà una pèrtiga posterior per poder netejar amb aigua a pressió, un sistema que permetrà millorar la neteja dels carrers, que actualment és deficient.

Compra d’un nou vehicle per a la Policia Local – 35.000 €

Es comprarà un cotxe híbrid per a la Policia Local, que servirà per substituir un Ford Focus de catorze anys d’antiguitat que actualment està en servei. No s’optarà per un cotxe elèctric perquè el vehicle haurà d’estar en funcionament els 365 dies de l’any, gairebé les 24 hores del dia, i no disposarà del temps de càrrega necessari.

Renovació de les papereres del municipi – 18.128,22 €

Se substituiran les papereres del municipi per un nou model que evitarà que les escombraries surtin volant quan fa vent, com passa actualment, ja que les bosses de fems s’inflen i ho tiren tot a terra. Les noves papereres tindran una tapadora i, a més, seran de boca petita per evitar l’incivisme d’alguns veïns que hi tiren les bosses de fems domèstiques. També s’ampliarà el nombre total de papereres, tant al poble com a les urbanitzacions.

Millores a la nau municipal del Polígon – 10.902,10 €

És posarà escuma de poliuretà a tot el sostre de la nau municipal, ja que fa anys que hi ha goteres. A més, la intervenció permetrà millorar l’aïllament tèrmic de l’edifici. Aquest serà un primer pas per anar adaptant la nau municipal als nous usos que l’Ajuntament li vol donar.

Millora de l’enllumenat de la plaça des Mercat  – 8.000 €

S’instal·larà un nou sistema d’il·luminació de tecnologia LED a la plaça del Mercat, que millorarà l’estètica i dignificarà aquest emblemàtic espai del municipi.

Adequació dels escocells de diverses vies públiques – 6.454,14 €

Es cobriran els escocells dels carrers Sant Josep, Miranda de Calesfonts i Bellavista (zona de vianants), per tal de millorar l’estètica dels carrers i reduir la brutícia i la feina de manteniment. A més, l’actuació permetrà millorar la seguretat, ja que evitarà caigudes i accidents.

Instal·lació d’un sistema per retransmetre els plens en streaming – 6.420,23 €

S’instal·larà un nou sistema, amb càmera de vídeo, taula d’àudio i un ordinador, per poder retransmetre els plens en streaming i obtenir les vídeoactes amb una millor qualitat. Quan el nou sistema quedi instal·lat, els plens es podran seguir per Youtube en directe.

Adequació i millora de la plaça Menorca – 5.218,13 €

Es durà a terme una actuació per millorar la plaça Menorca. Aquest espai de passeig, situat a la zona de dalt Calesfonts, en el seu moment va quedar inacabat, i ara es duran a terme les actuacions necessàries per homogeneïtzar-lo. S’acabarà de pavimentar, s’ampliarà la barana per millorar la seguretat i es delimitarà l’espai amb una porta menorquina per evitar que els fillets hi puguin accedir sense la supervisió d’un adult.

Millores en els quadres elèctrics del municipi – 5.089,26 €

Durant el període 2006-2009, el Consorci de Residus de Menorca va posar en marxa un pla de millora energètica i telegestió de l’enllumenat públic. En aquell moment, Es Castell es va adherir a la iniciativa i es van arranjar tots els quadres elèctrics del municipi (excepte un del carrer de Sant Aleix).

Onze anys després, però, tota aquella inversió s’ha perdut, ja que no s’ha realitzat un bon manteniment, i actualment el municipi no disposa de cap aparell de telegestió en funcionament i el sistema no avisa de manera automàtica quan es dispara o es fon alguna bombeta. Ara, l’actuació prevista permetrà revertir aquesta situació.

Millores de l’enllumenat del carrer de Sant Aleix – 6.510,22 €

Actualment, al carrer de Sant Aleix hi ha dos quadres elèctrics municipals, situats als números 4 i 5. En el seu moment es va instal·lar un quadre elèctric nou, però no es va arribar a finalitzar el cablejat. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha estat pagant l’antic comptador de llum durant 11 anys. La inversió prevista ara permetrà finalitzar la instal·lació del cablejat des del nou comptador fins als fanals corresponents i s’eliminarà l’antic quadre elèctric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.