Programa d’Adopció de Platges de Menorca

El GOB inicia un programa d’adopció de platges dirigit a grups de persones voluntàries que vulguin ajudar a netejar plàstics que afecten al mar i a les voreres marines, de manera descentralitzada.

El programa neix com un projecte participatiu ciutadà on grups de voluntariat es comprometen a fer-se càrrec d’una platja o tram de litoral realitzant un mínim d’actuacions a l’any. Tot i que les actuacions estan principalment enfocades a la neteja i recollida de residus, també es donaran coneixements i metodologies per recollir informació científica i protocols per avisar de qualsevol incidència que es pugui detectar.

L’actuació és oberta a qualsevol persona que vulgui contribuir al manteniment i el benestar del nostre litoral. Particulars, grups d’amics, col·lectius, centres escolars, entitats, associacions, empreses, tothom és benvingut. Es recomana un mínim de 3 persones per conformar un grup.

Per apuntar-se no calen coneixements previs, ja que el GOB oferirà una formació prèvia així com assessorament i materials.

Menorca compta amb un servei públic de neteja de litoral, però la problemàtica dels residus plàstics és enorme i requereix la implicació ciutadana. Per exemple, en la separació dels microplàstics (trossos menors de 5 mm), o en la recollida de la vorera immediata dins l’aigua, o en la neteja d’algunes zones de vegetació propera com tamarells o sivines… La informació dels residus recollits serà incorporada a una base de dades coordinada a nivell d’illa i permetrà fer anàlisis i treure conclusions de la informació arreplegada.

La iniciativa busca implicar a la població en la protecció i conservació del litoral i el mar de Menorca, així com afavorir el coneixement i el compromís de la gent amb el medi marí. S’elaboraran propostes d’actuacions que impliquin un canvi en determinades actituds i que tinguin una repercussió de caràcter ambiental en les persones voluntàries i també en les usuàries del litoral de l’illa.

Els principals objectius són:

• La participació de la població en un projecte que els acosta al medi marí.
• Sensibilitzar de les nombroses problemàtiques que afronta el litoral com per exemple la contaminació per residus sòlids i els microplàstics.
• Utilitzar metodologies i organitzar als voluntaris per crear ciència ciutadana i treure el màxim profit possible de cada una de les actuacions realitzades.
• Potenciar el treball en equip i mostrar la importància de mantenir i protegir la mar i els seus ecosistemes.

Totes aquelles persones, o grups, que estiguin interessades a participar i ajudar a mantenir el litoral menorquí així com adquirir coneixements del medi marí, han d’enviar un correu electrònic a administracio@gobmenorca.com o telefonar al 971350762.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *