Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) impulsa una proposició no de llei a través del grup parlamentari de Unides Podem (Coalició entre Podem i EUIB).

L’objectiu central de la proposició no és altre que instar al Govern de les Illes Balears que elabori i aprovi els plans de Gestió dels diferents espais que estan  dins la Xarxa Natura 2000. Aquests espais són molt importants de cara a la preservació, conservació o fins i tot restauració de les condicions ambientals. A les Illes Balears prop del 20% de tot el territori (106.406,65 ha) estan emmarcades dins aquesta xarxa, repartides a tot l’arxipèlag.
A demés segons la iniciativa de la formació esquerrana, es la de reunir els doblers europeus destinats per aquesta funció a tal efecte de financiar els projectes més urgents així com contractar a persones en situació de desocupació pel seu desenvolupament. Així com que les activitats econòmiques responsables i respectuoses amb el medi ambient puguin ser diferenciats a través d’un segell o una marca de qualitat. Per tant l’impuls de l’economia verda a través d’aquests espais és una altre prioritat de la iniciativa.
Per altra banda, també es demana la implicació de l’estat espanyol dins el marc de les seves competències tal i com indica l’article 8 de la directiva europea 92/43/CEE.
En paraules del diputat d’EUIB dins el grup parlamentari de Unides Podem,Pablo Jiménez “Creim en la necessitat en aquests moments de crisi de l’ocupació derivats de la pandèmia que les institucions ofereixen alternatives laborals a les tradicionals, les relatives al turisme. Crear ocupació verda, en espais naturals protegits té una doble funció: la primera la social, creant ocupació per tal de reduir les dificultats que passen una bona part de la població, per l’altre mantenir i posar en valor el gran patrimoni natural de les Illes Balears.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.