L’Eurocambra accelera el procés per activar el fons de recuperació Els eurodiputats reclamen un calendari clar i vinculant per als nous recursos propis

ACN Brussel·les .- L’Eurocambra ha accelerat aquest dimecres el procés per activar el fons de recuperació de 750.000 milions d’euros acordat pels líders europeus el juliol. Amb 455 vots a favor, 146 en contra i 88 abstencions, el plenari ha adoptat la seva opinió legislativa pel que fa a la decisió sobre els recursos propis, cosa que fa superar un primer pas imprescindible per aplicar aquesta legislació que permetrà a la Comissió Europea emetre deute als mercats per finançar l’ajuda als estats a l’hora de superar la crisi causada per la covid-19. La votació d’aquest dimecres permet al Consell aprovar la decisió sobre els recursos propis i iniciar així el procés de ratificació als parlaments estatals, passos necessaris per poder activar el fons.
En el text, els eurodiputats reclamen al Consell que estableixi un calendari clar i vinculant per als nous recursos propis. A més, demanen al Consell que estableixi un calendari clar i vinculant per als nous recursos propis i insisteixen que calen més nous impostos europeus.

Els líders europeus van acordar el juliol i després d’una cimera de quatre dies un pla de recuperació amb un fons de 750.000 milions d’euros i un pressupost d’1,074 bilions per al període 2021-2027.

Paral·lelament a aquesta decisió sobre els recursos propis, les delegacions de la cambra i el Consell estan negociant el pressupost europeu, que ha de ser aprovat per l’Eurocambra. Les converses es van iniciar el 27 d’agost.

Després de la votació a l’Eurocambra, l’eurodiputat popular José Manuel Fernandesi la liberal Valérie Hayer, encarregats del projecte d’informe sobre els recursos propis, han demanat al Consell que “no perdi temps” i adopti aquesta mateixa setmana la seva decisió després d’una “decisió històrica” de l’Eurocambra.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *