L’FMI defensa mantenir les mesures fiscals de suport a l’economia: “Encara no estem fora de perill” Georgieva defensa que "gravar la contaminació és millor per al creixement que fer-ho als treballadors o al consum"

Kristalina Georgieva REUTERS/Sergei Karpukhin/File Photo

ACN Brussel·les .- La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha defensat aquest dimecres que cal mantenir la política fiscal per donar suport a l’economia. “Encara no estem fora de perill”, ha dit Georgieva en un acte per videoconferència organitzat pel ‘think tank’ europeu ‘Friends of Europe’. En la seva intervenció, la directora gerent de l’FMI ha dit que l’organisme preveu una recuperació “parcial” i “desigual”. “Hem de continuar gastant tot el que sigui necessari, però amb prudència”, ha remarcat. Per impulsar el creixement, Georgieva ha defensat que és “millor” gravar la contaminació que els treballadors o el consum.

Georgieva ha avalat l’estratègia climàtica de la Comissió Europea després que la seva presidenta, Ursula von der Leyen, hagi anunciat aquest matí la seva intenció d’elevar del 40% actual al 55% la reducció d’emissions per al 2030 respecte al 1990.

La directora gerent de l’FMI ha considerat que els ‘bons verds’, que Brussel·les vol que siguin el 30% de la seva emissió de deute per finançar el fons de recuperació, són “una bona cosa” perquè “tenen un gran impacte” en “inversions verdes directes”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *