Santa Cecília entra al programa de Custòdia Agrària

Una altra finca agrària de Menorca comença un camí de reconversió per buscar la viabilitat a partir del producte diferenciat i el compromís ambiental. Aquests dies s’ha firmat l’acord entre els propietaris, els pagesos i el GOB.

El lloc de Santa Cecília té unes 100 hectàrees, de les quals 40 són zona forestal i la resta tanques de conreu amb mosaic. En la nova trajectòria que ara comença, es farà una progressiva substitució de l’actual vaca frisona per vermella autòctona de Menorca i es tramitarà la certificació d’agricultura ecològica.

Aquesta tardor començarà la sembra de tanques, on es volen combinar cereals i lleguminoses adaptades a l’illa. També hi haurà una zona d’horta, feta amb criteris molt pròxims a la permacultura i, en el futur pròxim, embotits i ous ecològics.

Una de les primeres iniciatives que s’han duit a terme des del programa de Custòdia Agrària ha estat una analítica de terres. Algunes tanques apareixen molt esgotades i amb poca matèria orgànica, per la qual cosa es treballarà en algunes pràctiques regeneratives.

La Custòdia Agrària busca ajuntar la viabilitat econòmica del sector agrari amb la conservació dels extraordinaris valors ambientals del territori menorquí. Amb la incorporació de Santa Cecília, ja són més de 30 les finques adscrites, que reben assessorament, formació, voluntariat, promoció de productes i suport en la recerca d’ajuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.