Setmanari El Iris, 15 de setembre de 1945

Degà de la prensa escrita de l'Illa
Degà de la prensa escrita de l’Illa

A l’edició del Setmanari El Iris del 15 de setembre de 1945, a la portada es feia ressò de la celebració de les festes de Nostra Senyora de Gràcia. A la crònica on es parlava de la colcada, dels actes religiosos com la Missa de Caixers i les Completes, també es destacava que s’havia recuperat l’antic costum de cantar serenates. Unes 300 persones de Ciutadella es van desplaçar a viure les festes de Maó

Ciutadella havia de celebrar les seves festes eqüestres de Sant Nicolau el dia 23 de setembre a Cos de Sant Nicolau. S’havien de celebrar 10 carreres i es comptava amb la participació de la Societat Hípica Maonesa que havia desplaçat els seus cabriolets que participarien a quatre carreres. Les altres serien, com era tradició: Carrera d’ases; carrera de mules; carrera d’egües; carrera d’egües i cavalls de Menorca (raça menorquina?); carrera de poltres; carrera d’egües i cavalls de Ciutadella.

Es parlava de la nova temporada artística amb exposicions de Carretero, Benejam i Torrent, i de l’organització del “II Saló d’afecccionats a la fotografia”.

La tornada a les àules era el tema de l’editorial d’aquella setmana de fa 75 anys.

S’anunciava que el Col·legi Salesià comptaria amb sis companyies de teatre: Companyia Sant Joan Bosco; Companyia Padre Pareja; Quadre Joventut; Companyia Domingo Savio; Quadre Líric Auxilium i la Companyia Lírica Antics Alumnes.

El 10 de setembre es van casar a Sant Francesc, Tomàs d’Squella i de Salort i Margarita Mesquida Cavaller.

El dilluns 9 de setembre va ploure amb intensitat a Ciutadella després d’uns quants de mesos de sequera.

Al Cinema del Cercle Artístic es reposava Les mil i una nits, amb Sabú i Maria Móntez.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *