El PP-Menorca denuncia l’exclusió de la presidenta Susana Mora de la reunió Govern-Ashome "Els desacords de l'Associació Hotelera de Menorca amb el govern Mora-Salord-Gómez han provocat que Ashome hagi hagut de redactar la proposta de promoció turística diferenciada i s'hagi vist obligat a recórrer a Govern perquè actuï de mediador"

El Partit Popular de Menorca denuncia que la presidenta de el Consell i consellera de Turisme, Susana Mora, va ser deliberadament exclosa de la reunió que ahir van celebrar a Palma els directius de l’Associació Hotelera de Menorca amb la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, i el conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela.

La presidenta del Partit Popular de Menorca i consellera portaveu de Grup Popular, Misericòrdia Sugrañes, declara que “la presidenta i consellera de Turisme no va ser convidada pels reiterats desacords de l’Associació Hotelera de Menorca amb el govern Mora-Salord-Gómez; unes discrepàncies de tant calat que han provocat que Ashome hagi hagut de redactar la proposta de promoció turística diferenciada i s’hagi vist obligat a recórrer a Govern perquè actuï de mediador “.

Crida l’atenció que el Govern no hagi difós una valoració pública d’aquesta reunió, limitant-se a distribuir una fotografies de la trobada, per evitar que es conegui inacceptable enfrontament entre el Consell amb les associacions professionals i empresarials motivat per la ineficaç gestió del Consell de Menorca i la manca de lideratge de Susana Mora, que va heretar la conselleria de Turisme de la vicepresidenta Maite Salord.

“Lamentablement, durant aquest mandat, i tot i el traspàs de Turisme de Maite Salord a Susana Mora, persisteixen els desacords, Menorca no té política turística, més enllà d’anuncis i titulars que s’incompleixen; i no és possible continuar amb aquest clima de desconfiança patent entre la Conselleria de Turisme, avui en mans de la presidenta Mora, i les organitzacions empresarials menorquines “.

Sugrañes insta el govern d’esquerres de Consell a “recuperar la relació i el diàleg amb les organitzacions professionals de el sector turístic de Menorca per fer possible la col·laboració publicoprivada, avui inexistent”.

La presidenta de el Partit Popular de Menorca denúncia i lamenta que “Menorca pateix les conseqüències d’aquestes discrepàncies, com es va constatar el passat 23 de juliol amb el vot en contra de Caeb, Ashome i Aviba als comptes anuals de la Fundació Foment de Turisme, així com el rebuig a la nova gerent, Elena Costa, pel seu perfil partidista i insuficient preparació professional, el que ha provocat el rebuig i el vot en contra d’aquestes organitzacions professionals a les bases de contractació, en desacord amb els requisits i la inoportunitat de la contractació “.

MOCIÓ PER AL PLE DE DILLUNS

Amb caràcter constructiu, i amb l’objectiu d’acabar amb aquesta manca d’entesa, diàleg i col·laboració del Consell de Menorca amb el sector privat del turisme menorquí, el Partit Popular ha registrat una moció, fruit de la interpel·lació debatuda al juliol passat, que serà abordada aquest proper dilluns pel ple de Consell.

El Partit Popular manifesta que la promoció turística de Menorca no es pot fer d’esquena al sector, com està fent el Consell i com ha denunciat Ashome; sinó comptant amb la participació i la lleial col·laboració de les associacions empresarials, que es veuen sistemàticament marginades i les seves aportacions no són tingudes en compte, de manera que es veuen obligats a recórrer a Govern perquè intervingui.

Les propostes, iniciatives i actuacions de el Grup Popular per a la reactivació de la indústria turística a la temporada 2021, amb criteris reals de col·laboració publicoprivada avui inexistents, consisteixen en:

1.- Exigir PCR a tots els visitants que arribin a Menorca, com es fa per exemple a l’aeroport de Roma, per garantir que Menorca sigui un “destinació turística segura”; i difondre aquesta seguretat com a valor i oportunitat de l’Illa.

2.- Recuperar la unitat i la col·laboració en el si de la Fundació Foment del Turisme de Menorca perquè, més enllà de les paraules i els enunciats, sigui una realitat positiva i eficaç la col·laboració publicoprivada que necessita en aquests moments el sector turístic de Menorca.

3.- Dissenyar i redactar, en el termini de tres mesos, un pla de promoció turística -propi i específic per a Menorca- amb les propostes i aportacions de les organitzacions professionals del sector turístic de l’illa.

4.- Reelaborar els pressupostos de la Fundació Foment de l’Turisme de Menorca a partir de les conclusions d’aquest nou pla de promoció turística, d’acord amb la realitat que imposa l’escenari Covid.

5.- Organitzar, per al mes d’octubre. una jornada de reflexió, anàlisi i debat, en col·laboració amb Exceltur, per valorar Menorca com a destinació turística diferenciada de Mallorca i Eivissa. Gestionar la participació d’agents empresarials, així com directius d’empreses de transport (Vueling i Balearia). Les conclusions d’aquesta jornada seran tingudes en compte per a la redacció de el nou pla de promoció turística específic per a Menorca.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *