Son Bou, nova destinació de triatló L'hotel Sol Milanos Pingüinos acull la presentació d'un esdeveniment limitat a 150 places i amb intenció de assentar-se en el calendari de proves esportives a l'illa


Son Bou estrenarà aquest diumenge la seva condició de circuit de triatló en modalitat olímpica. Ho farà en un paratge de somni com és Son Bou, amb un recorregut exigent de 1,5 quilòmetres de natació a la platja, 40 quilòmetres de bicicleta per carretera i 10 quilòmetres de cursa a peu per un terreny mixt entre asfalt, Camí de Cavalls i la mateixa platja. Un desafiament diferent que arriba amb intenció de convertir-se en un fix en el calendari d’esdeveniments esportius de Menorca.

El Triatló Olímpic Son Bou, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, es va presentar aquest dijous a les magnífiques instal·lacions de l’hotel Sol Milanos Pingüinos, epicentre de la prova i que acollirà un important nombre dels atletes inscrits i que diumenge, a partir de les 8 del matí s’enfrontaran al seu repte. La prova comporta el tancament de la carretera de Son Bou a Alaior, encara que la carretera per Torresolí estarà oberta.

L’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, el director insular de Promoció Turística, Jesús Gomila, el regidor d’Esports d’Alaior, Rafel Quintana, el director d’hotel, Ramon Casas i el gerent d’Elitechip, organitzadora de la prova, Mito Bosch, es van encarregar de compartir els detalls d’una competició que suposa un pas més enllà en el triatló tradicional amb una proposta exigent i que neix per complementar l’oferta esportiva, en cap cas per substituir el Half Menorca que se celebra cada any a Fornells.

Amb motiu de la COVID19 els organitzadors han establert un protocol de mesures amb les que pretenen assegurar encara més la prova. D’entrada, la sortida es farà des de la mateixa vorera de la platja de Son Bou, per ordre de dorsal i en tandes de 4 participants cada 10 segons. La mascareta s’haurà de portar fins al moment de la sortida i s’ubicaran diversos contenidors perquè es puguin dipositar allà. Després del recorregut d’una volta a la mateixa platja, els participants sortiran i aniran a la transició cap al ciclisme que estarà al carrer de el Sol Milanos Pingüinos. Des d’allà afrontaran 41 quilòmetres repartits en tres voltes que es farà a la carretera entre Son Bou i Alaior. La cursa, de 10 quilòmetres, serà sobre un circuit que passarà per Son Bou, connectarà amb el Camí de Cavalls fins Atalis i retorn sobre l’arena. Una vegada creuada la línia de meta, els participants hauran de posar-se la mascareta.

“La prova està adaptada a la situació actual i la fem amb la intenció que s’assenti en el calendari de proves a Menorca enviant el missatge que en aquesta nova normalitat es pot seguir fent esdeveniments esportius adaptant les mesures i complint les normes, com es va demostrar el passat cap de setmana “, valora l’organitzador Mito Bosch, que matisa que “s’han delimitat zones perquè el públic mantingui la distància amb els esportistes, tot i que la situació sembli que s’hagi tranquil·litzat a l’illa hem de seguir sent molt estrictes en el compliment de les normes marcades en el nostre protocol “.

Jesús Gomila, per la seva banda, opina que “Menorca comptava amb un calendari d’esdeveniments, no només esportius, molt ric, atractiu i variat, la situació actual ha fet que alguns haguessin de ser cancel·lats per la qual cosa cal aplaudir l’esforç fet per els organitzadors per adaptar-se a les mesures i oferir un producte d’aquestes dimensions “. El director insular de Promoció Turística creu que “Menorca s’està refent, a diferència d’altres destinacions que estan pitjor, apostant per esdeveniments esportius i assegurances complint les normatives vigents”.

L’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, creu que “la valoració no pot ser més positiva i, tot i que el moment és complicat, no tenim dubtes que es desenvoluparà seguint les mesures de seguretat establertes”. L’edil subratlla que “A Alaior sempre passen coses i des de l’Ajuntament hem d’ajudar a empreses emprenedores a que se segueixi oferint una important proposta d’esdeveniments que segueixin mantenint a la ciutat com a referència en moltes coses no només a Menorca sinó a Balears”.

Per la seva banda, Ramon Casas, director del Sol Milanos Pingüinos, admet que tant ell com la seva empresa estan “molt contents de col·laborar amb aquesta iniciativa que ens permet allargar aquesta atípica temporada. L’important és que l’esdeveniment tiri endavant i es consolidi de cara a anys vinents “. En aquest sentit, Casas creu que “Menorca necessita aquest tipus de turisme més actiu, més saludable i que s’allunya una mica del turisme de vacances tradicional”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *