Com el far west no hi ha res

Foto: Antxón Castresana©

Crec que no som els únics que al llarg d’aquests darrers mesos, especialment els de l’estiu, hem sentit a dir a més d’una persona que “Ciutadella és l’Oeste”, tot queixant-se de la manca de vigilància policial, gent que es salta les normes a la torera, incompliments en els horaris, aforaments, espais entre taules i cadires a les terrasses, botellons a platges verges com Son Saura o La Vall, festes multitudinàries a xalets… Gent que va sense mascareta pel nucli antic i als carrers més transitats… A més a més, aquests s’han ajuntat amb els problemes crònics de l’estiu ciutadellenc amb renous, massificació, cotxes mal aparcats o que no respecten la zona verda per a residents, aparcaments de les platges més plens que mai….

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Ciutadella ha denunciat un fet greu i a la vegada preocupant en el si de la Policia Local, que afecta al seu responsable, però més al regidor que té les competències de l’Àrea de Policia i a la mateixa batlessa. Ambdós per deixadesa en les seves funcions de control polític.

En la moció que ha presentat Ciutadans al plenari municipal, recorda que el mateix gerent del Mateu Orfila i màxima autoritat mèdico-sanitària a Menorca, va recordar, en relació a la pandèmia a la mateixa batlessa que “existeixen unes responsabilitats i competències municipals que han de ser exercides pel mateix ajuntament”, tot al·ludint a la Policia Local que “són els encarregats de vetllar pel compliment de les restriccions imposades pel Govern i si la gent no acompleix al carrer amb les mesures de seguretat, s’ha d’actuar amb més contundència i des del govern municipal s’ha d’actuar i donar respostes a aquesta emergència”. Romà Julià, però, va demostrar també la seva preocupació davant la poquíssima presència d’agents de la Policia Municipal a la via pública. Cosa que no permet garantir ni controls ni vigilància cap aquells irresponsables que amb aquesta impunitat poden seguir propagant el coronavirus.

Però un tema molt més greu i que ha destapat Ciutadans, és que en ple estat d’alarma, entre el 30 de març i el 26 d’abril, des de la Policia Local es van doblar els dies lliures dels agents, que segons la denúncia de Ciutadans, van envair les competències del Ple i la mateixa batlia.

És cert que la plantilla de la Policia Local ha tornat major, que hi ha molts agents en segona activitat, però en el cas de la situació que patim, aquests agents podien estar més operatius amb funcions de reforç. Com passa a l’exercit o a la Guàrdia Civil quan es crida als militars en reserva activa per mor d’un estat excepcional i manquen efectius.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip