La regidora, Sandra Moll, reconeix que estava al corrent de les irregularitats però va seguir pagant les factures de l’escorxador El regidor de el grup popular, Joan Benejam, afirma que Sandra Moll "Es renta les mans com Pilatos i tira la culpa al tècnic de l'escorxador, perquè ni tan sols des del moment en què es detecta la irregularitat es prenen mesures contundents"

Foto: Antxón Castresana©

El regidor de PP, Joan Benejam, amb motiu de la compareixença aprovada a petició del grup de el Partit Popular va demanar explicacions a la regidora responsable de l’escorxador de Ciutadella, Sandra Moll, que va reconèixer tenir coneixement de la situació del pagament irregular de diverses factures per un import 10 vegades superior a l’establert en el contracte, en contra de l’Informe de la Secretaria d’Intervenció.

La responsable del servei d’Escorxador municipal va al·legar durant la seva intervenció que, fins i tot després de tenir coneixement de les irregularitats des 2019, “No va revisar les factures”, i va continuar pagant-, “perquè el tècnic les va aprovar”. Joan Benejam denuncia que, “La regidora es renta les mans com Pilatos”, i afegeix que, “… desvia l’atenció cap al tècnic malgrat que ja tenia coneixement de les irregularitats des 2019”.

Les valoracions del regidor de PP, Joan Benejam, deixen clar que, “Si hi hagués hagut voluntat de fer-ho bé s’hauria exigit a l’empresa adjudicatària que presentés la factura de transport separada de la resta de serveis des del moment de conèixer aquestes irregularitats, i així conèixer el que es pagava pel transport de caps de bestiar, i poder negar-se a aquest pagament en cas d’incomplir el contracte “.

Benejam va exigir a l’equip de govern, PSM – PSOE – PODEM, que tramitin de forma urgent la nova contractació dels serveis d’Escorxador i regularitzar així la situació. “Tenim molt poques esperances que es resolgui aquest assumpte a curt termini, com hauria de ser, perquè aquest equip de govern ha demostrat poca diligència en la gestió d’aquest servei”

Davant les respostes evasives de Sandra Moll, fins i tot amb afirmacions que van faltar a la veritat, el grup Popular de Ciutadella es reafirma amb aquesta compareixença, realitzada a petició seva, en la seva tasca de revisió i fiscalització de les tasques de gestió de l’equip de govern. Segons Benejam, “La regidora va demostrar que no sap el que té entre mans, i això és preocupant. Ciutadella es mereix bons gestors, i que els serveis bàsics funcionin. S’està perjudicant el sector ramader, i d’això s’ha de posar remei de forma immediata ”

Cal recordar que aquest cas està sent investigat per la Fiscalia, de manera que en el seu moment es depuraran, si escau, les responsabilitats que corresponguin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *