L’Àrea de Salut de Menorca crea tres unitats Kid-COVID Cadascun d’aquests dispositius compta inicialment amb una metgessa de família amb formació pediàtrica

L’Àrea de Salut de Menorca incrementa els dispositius per al control i seguiment de la COVID-19 i crea tres unitats Kid-COVID, destinades especificament als alumnes d’entre tres i catorze anys dels centres educatius. Es tracta d’unitats coordinades des d’Atenció Primària que, seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d’atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips docents en tot el que faci referència al virus.

Les tres Kid-COVID estaran a Llevant, Centre i Ponent, integrades en el Centre de Salut Dalt Sant Joan, la UBS Es Mercadal i la UBS Canal Salat, respectivament. Cada unitat comptarà amb una metgessa de família amb formació pediàtrica, tot i que no es descarta que els equips es puguin ampliar amb personal d’infermeria en funció de les necessitats que es vagin detectant.

Cada centre educatiu tindrà un Kid-COVID de referència i disposarà dels telèfons mòbils de contacte, que estaran operatius del dilluns al divendres, de les 8.00 a les 15 h. La funció d’aquestes unitats serà assessorar les escoles en els temes relacionats amb els protocols COVID i les mesures de seguretat als centres i entre els alumnes, així com també fer el rastreig de contactes en cas que es confirmi algun cas positiu. El diagnòstic i seguiment dels positius, en tot cas, anirà a càrrec dels pediatres de referència dels centres de salut de cadascun dels alumnes.

El director d’Atenció Primària, el doctor Txema Coll, ja va informar als centres educatius de la posada en funcionament d’aquestes Kid-COVID durant la reunió telemàtica que es va fer el 2 de setembre.

En aquesta trobada, en la que hi van participar representants de quaranta-nou escoles i instituts, es van resoldre els dubtes relacionats amb el protocol que s’ha de seguir quan es detecta un alumne amb símptomes compatibles amb la COVID-19 al centre i es van aclarir conceptes al voltant de les mesures d’higiene i seguretat que s’han de tenir en compte a les aules.

Coll destaca l’esforç important que estan fent els centres per adaptar-se a la nova realitat que s’imposa en una situació de pandèmia i amb el virus encara actiu i que continua contagiant. Igualment, Coll remarca la feina de coordinació i de suport que es fa des de l’Àrea de Salut de Menorca per tal que tota la comunitat educativa, tant professors com alumnes i famílies, pugui començar el curs amb la major tranquil·litat possible. Des de la direcció d’Atenció Primària està previst convocar una reunió de seguiment amb els centres en els propers dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *