Món Perdut 2019 DO Empordà, vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon i Carinyena

Tot apostant per a diferents denominacions d’origen, gràcies a Vinum Menorca, seguim aquesta setmana amb el “Món Perdut” de la DO Empordà, vinificat amb les varietats de Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon i Carinyena. És un vi que pertany als cellers Oliveda, a la localitat gironina de Capmany que elabora vins i caves des de 1764

NOTA DE TAST

  • Aspecte: Vermell cirera picota i d’aspecte brillant.
  • Nas: Aromes intensos a fruita vermella i molt equilibrat
  • Boca: Estructurat i elegant. Agradable pas per boca amb records de fruita. Final llarg.

MARIDATGE

Arròs amb bolets de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Es tracta d’un vi jove, de 2019, que ens anirà de meravella per acompanyar arrossos de carn o mitxes, a més de panaderes de be, de porc o de vedella. També és una bona elecció per acompanyar una macarronada o uns canons amb conill, com també plats de pasta amb carn.

Com a negre jove marida amb les carns a la brasa o al forn. Ideal per a unes costelletes d’anyell de llet de Menorca al caliu, conill a la graella, una cuixa de be al forn, porcella al forn amb patató, costelles de llom de porc al forn amb patates o una panadera de coll de be.

Podem acompanyar plats de triperia com panxa amb tomatigat, ronyons fregits o al Jerez, fetge a amb ceba, costelles de porc al forn amb patates.

Plats tradicionals de cuina catalana, com unes mongetes amb botifarra, uns calçots amb romesco, unes galtes de porc al forn amb prunes, poma i albercocs secs; cap i pota, un fricandó, civet de porc senglar o uns rovellons (esclata-sangs) a la graella.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de la DO Empordà, una de les denominacions catalanes amb més projecció actual , el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.