Presentació de la nova ‘Guia pràctica per a l’atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius’

El director insular d’Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda, ha presentat aquest matí la ‘Guia pràctica per a l’atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius’. L’ha acompanyat l’autora de la guia i psicòloga general sanitària amb acreditació d’experta en psicooncologia i cures pal·liatives i atenció al dol, Belén Calafell.

La guia, que va dirigida a la comunitat educativa, als pares i mares, i l’entorn afectiu més proper, té com a principal objectiu ajudar al professorat a donar respostes adequades davant la pèrdua de les persones estimades i ajudar-los a establir unes pautes bàsiques perquè el centre pugui planificar totes les accions que cal posar en funcionament.

D’aquesta manera, la guia es presenta com un recull de recursos i eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la seva comunitat amb la finalitat d’atendre i acompanyar les necessitats emocionals, cognitives i conductuals que presenten els infants davant la vivència de la mort d’una persona estimada.

Així com ha manifestat el director insular d’Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda, ‘xerrar sobre la mort segueix sent un tema tabú en la nostra societat. A través d’aquesta nova eina volem facilitar i donar recursos als professionals dels centres educatius per tal d’acompanyar de la millor manera possible als menors que estan en procés de dol’.

‘Els professionals dels centres educatius són els qui viuen el dia a dia amb els infants, per aquest motiu, els centres esdevenen un lloc de referència on els menors poden trobar el suport que necessita i és imprescindible que comptin amb els recursos necessaris per facilitar el procés de dol’ ha afegit Juaneda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.