El CESM dialoga sobre la situació de Menorca davant la Covid-19 i el seu paper en el disseny del Pacte d’Illa

El Consell Econòmic i Social de Menorca, encapçalat per la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i amb representació dels ajuntaments de l’illa, de tots els grups polítics amb representació al Consell i dels principals agents socials de l’illa, s’ha reunit aquest dimecres a la seu de la institució.

Durant el transcurs de la sessió, la Presidenta, així com ja va fer durant el passat Ple, ha realitzat una compareixença per a fer un repàs de les mesures implementades durant aquests primers mesos de la pandèmia i de les conseqüències derivades d’ella a Menorca.

En el seu discurs, ha destacat i emfatitzat la importància del Consell Econòmic i Social per al disseny del full de ruta que ha de permetre definir els objectius a mig i llarg termini i assolir la recuperació i dinamització socioeconòmica insular. En aquest sentit, ha apel·lat a la necessitat de treballar de manera coordinada entre els diferents membres del CESM amb la finalitat d’arribar als majors acords possibles.

Així mateix, i en aquesta línia, avui s’ha acordat per unanimitat remetre diversos escrits al Govern central sobre dues temàtiques clau per al desenvolupament econòmic i social de Menorca.

En el primer escrit, adreçat a la Vicepresidenta quarta i Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, s’ha reclamat la instal·lació del segon cable d’interconnexió elèctrica entre Menorca i Mallorca per a aquest quinquenni, tal i com estava compromès en el pla estatal.

Per altra banda, en el segon escrit, adreçat a la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, així com a la Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, al qual s’ha manifestat i recordat la importància del Règim Especial de les Balears (REIB). En aquest sentit, s’ha reivindicat la imperativa necessitat de continuar-hi treballant i tenir present el factor de doble insularitat i la realitat concreta de Menorca. També s’ha reivindicat l’aprovació i aplicació de mesures clares i incentius fiscals, mesures per fomentar la inversió i dinamitzar l’economia de la nostra illa.

En els dos escrits s’ha reiterat la importància de seguir endavant amb aquestes dues iniciatives en el context actual on Menorca, donada la seva condició d’insularitat, pateix de manera més agreujada els efectes col·laterals de la crisi sanitària i econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *