Actes 8 Març

La consellera Pilar Costa proposa a l’Estat que financi amb fons europeus un projecte de corresponsabilitat destinat a donar ajuts a les comunitats autònomes La titular d'Igualtat ha participat avui en una reunió de coordinació amb la ministra Irene Montero

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, acompanyada per la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, ha participat avui en una reunió de coordinació entre la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i les conselleries d’igualtat de totes les comunitats autònomes.

L’objectiu d’aquesta trobada era posar en comú les polítiques i mesures sobre corresponsabilitat i cures que es duen a terme en cada territori, així com les referides a la lluita contra la tracta i l’explotació sexual.

En l’àmbit de la corresponsabilitat i la conciliació laboral i familiar, la consellera Costa ha proposat a l’Estat l’elaboració d’un pla global sobre corresponsabilitat que es podria finançar a través dels Fons europeus per a la recuperació econòmica: un pla que es concebria “per tal de donar ajudes a les comunitats autònomes que, com la nostra, estan fent feina en plans de conciliació”, ha indicat la consellera. En aquest sentit, ha recordat la creació, el passat mes de juliol, de la Mesa de Conciliació de les Illes Balears, que està en el procés d’elaborar un pla de conciliació a mig i llarg termini. Així mateix, “hem aportat la nostra experiència amb les ajudes a curt termini que s’han aplicat aquest estiu per tal d’ajudar a la conciliació, que han inclòs tant suport a escoles d’estiu, com ajudes directes a famílies o reforç educatiu per part de la Conselleria d’Educació”.

Pel que fa a les polítiques d’abordatge de la prostitució i la tracta, la consellera ha plantejat que, després de les mesures preses durant la pandèmia de tancament d’establiments en què s’exerceix la prostitució, “s’ha d’anar més enllà”. Costa ha subratllat que aquestes accions de tancament “han d’anar acompanyades, des del punt de vista legislatiu, amb mesures que tendeixin a l’abolició, i fer-ho acompanyant aquestes dones perquè tenguin una sortida de la prostitució a través de la formació, però també amb ajudes i recursos habitacionals”.

Per altra banda, la consellera també ha posat en valor el servei oferit per l’IBDONA d’atenció i acompanyament les 24 hores del dia a dones víctimes de violència masclista. Durant l’estat d’alarma, aquest servei va atendre una mitjana de 12 dones cada dia. A més a més, en els darrers mesos s’ha ampliat amb més personal a totes les illes i també s’ha especialitzat.

Finalment, també ha fet balanç del projecte SOIBDona, una experiència pionera a tot l’Estat, mitjançant el qual, a través del SOIB, s’ofereix un any de feina i es promou la inserció laboral i la independència econòmica de les dones que han patit violències masclistes. Aquest programa va néixer el 2018 i ja ha comptat amb 367 beneficàries. Recentment, ha sortit una nova convocatòria que preveu 100 beneficàries més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.