Actes 8 Març

La navegació marítima sostenible i el desenvolupament de figures internacionals de protecció de la mar, protagonistes del seminari web amb motiu del Dia Marítim Internacional

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha defensat avui la necessitat “d’avançar vers una gestió integrada de les nostres zones costaneres que ens permeti desenvolupar les nostres activitats de manera sostenible”. Ho ha fet a l’obertura del seminari web “Una navegació sostenible per una Mediterrània sostenible”, celebrat amb motiu del Dia Marítim Internacional i impulsat per la Direcció General de Relacions Exteriors en col·laboració amb la Fundació Mare Mar, el Cercle Mallorquí de Negocis i Europe Direct Illes Balears.

De la seva banda, el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, ha subratllat que el pas de les diferents civilitzacions per les illes ha configurat i canviat la fesomia de la Mediterrània. A més, ha assegurat que “allò que ens uneix a tots els illencs de la Mediterrània és la vulnerabilitat del nostre territori i l’afany per protegir-lo”.

En relació amb Dia Marítim Internacional, Antoni Vicens ha volgut destacar que enguany la Organització Marítima Internacional (OMI) ha triat com a lema la sostenibilitat marítima ja que l’únic futur que tenim és el sostenible.

Arcadio Barbas, cap de màquines de la marina mercant de i expert en contaminació marítima, ha explicat les diferents figures de protecció mediambiental de l’OMI com són les Zones Especials i les Zones Marines Especialment Sensibles. Barbas ha defensat la necessitat de protegir la Mediterrània ja que està molt exposada al tràfic internacional i suporta greus amenaces mediambientals. Finalment Arcadio Barbas ha fet una crida a la necessitat de traslladar las restriccions de la legislació local a la nacional i internacional, i ha posat com exemple la prohibició als vaixelles de fondejar sobre la posidònia oceànica.

Bartomeu Rosselló, president del Cercle Mallorquí de Negocis, ha incidit en la necessitat de dur a terme la gestió de la mar d’una manera holística i ha afirmat que “tenim el deure d’assolir aquesta protecció del nostre entorn i garantir el dret a viure dignament a les generacions futures, així com a totes les espècies”.

Al seminari web també s’ha visionat un petit avanç del documental La restauració del llaüt Boteres. El documental s’estrenarà demà divendres 25 de setembre, al Club Nàutic de Cala Gamba, a les 18.00h, al webinar L’estopeig de la història marítima: la restauració del llaüt Boteres.

Per accedir al webinar, s’ha de fer mitjançant Zoom mitjançant:

https://us02web.zoom.us/j/89833101805

ID de reunión: 898 3310 1805

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.