Negueruela planteja a Menorca la necessitat de negociar corredors aeris segurs amb l’exterior de manera específica per illes El conseller i el secretari d'estat de Turisme continuen amb la seva agenda de treball amb una visita a l'illa

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha continuat aquest matí al costat del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, l’agenda de treball de dos dies que té com a objectiu donar a conèixer la situació del sector turístic a les Illes Balears i continuar avançant en els protocols que permetran recuperar l’activitat turística el més aviat possible, així com planificar la temporada 2021.

En aquesta línia, tant Negueruela com Valdés s’han desplaçat avui a Menorca, on han mantingut diverses trobades amb els principals agents econòmics i socials de l’arxipèlag per a continuar treballant en les mesures a adoptar en matèria de turisme segur.

Durant la jornada, Negueruela ha plantejat la necessitat d’obrir les illes de manera independent en funció de com sigui la seva situació epidemiològica. Per a això, és necessari que el Govern d’Espanya negociï amb els països de la Unió Europea (UE), que representen els principals mercats emissors de turistes cap a les Illes Balears, corredors aeris segurs específics amb cada illa.

Negueruela ha recordat que “ara més que mai” cal continuar treballant en la reactivació de corredors turístics segurs de la mà del Govern d’Espanya, “en funció de com sigui la seva situació epidemiològica i establint corredors amb els seus principals mercats”. No obstant això, ha recalcat, “el primer és reduir la transmissió de la malaltia i al mateix temps treballar amb el sector en aquests mesos tan importants el posicionament global de les nostres illes per a tornar a ser un referent mundial”.

En aquesta mateixa línia, Fernando Valdés, secretari d’Estat de Turisme, ha remarcat que “encara que la crisi sigui total, les solucions han de ser singularitzades i, per tant, compartim l’estratègia de crear corredors segurs per a cada illa”.

L’agenda ha arrencat al matí amb una reunió amb els responsables de la Federació de la Petita i mitjana empresa (PIME) de Menorca, en la qual el secretari d’Estat de Turisme ha pogut conèixer de primera mà la realitat del sector a l’illa, tant econòmica com laboral, i ha continuat més tard amb una reunió en la seu del Consell de Menorca amb els principals agents econòmics i socials de l’illa, a la qual ha assistit també la presidenta dels Illes Balears, Francina Armengol, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora i la delegada del Govern, Aina Calvo. Per la part empresarial han acudit representants de la patronal hotelera ASHOME, de CAEB i de PIMEM, i per la part laboral representants dels sindicats CCOO i UGT.

Després de les trobades d’aquests dos dies tant a Mallorca com a Menorca, conclou la visita oficial a les Illes Balears del secretari d’Estat de Turisme, en la qual tant Valdés com Negueruela han mantingut diverses trobades amb les principals patronals empresarials i sindicats de totes dues illes. Gràcies a aquesta visita oficial, les Illes Balears podran continuar el seu treball i col·laboració amb el Govern d’Espanya i el sector per a recuperar l’activitat turística el més aviat possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.